Κυνική ομολογία Βούλτεψη για την ασυλία τραπεζιτών: Το κράτος νομοθετεί γιατί οι άνθρωποι βρίσκονται σε ομηρία

Κυνική ομολογία Βούλτεψη για την ασυλία τραπεζιτών: Το κράτος νομοθετεί γιατί οι άνθρωποι βρίσκονται σε ομηρία

Σε μία κυνική παραδοχή προχώρησε η Σοφία Βούλτεψη στη Βουλή, ομολογώντας πως η άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης κατά τραπεζιτών γίνεται προκειμένου να τελειώσει η «ομηρία των ανθρώπων».

Απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος περί «δώρου» της κυβερνητικής πλειοψηφίας στους τραπεζίτες για λόγους «μαζικής εκκαθάρισης υποθέσεων» μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο κατά δεκάδων τραπεζικών στελεχών για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων, η βουλευτής της ΝΔ ομολόγησε πως η φωτογραφική ρύθμιση για την ασυλία των τραπεζιτών έχει σκοπό να τους βγάλει από το καθεστώς ομηρίας. Μάλιστα, η Σοφία Βούλτεψη δεν παρέλειψε να ψέξει και τον Χ. Καστανίδη που διαφωνεί με την άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης, κρίνοντας πως ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ήταν αδιάβαστος!

«Αφήστε τώρα και το λέω και στον κ. Καστανίδη που προφανώς δεν έχει μελετήσει σε βάθος για τι υποθέσεις μιλάμε» είπε η βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε απευθυνόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Από την ώρα που κάνατε Εξεταστική και η εξεταστική κατέληξε εκεί που κατέληξε, θα νομοθετήσει το κράτος διότι δεν μπορεί επί πέντε χρόνια η Δικαιοσύνη να μην βρίσκει ποτέ τίποτα». Και κατέληξε προχωρώντας στην εξής παραδοχή: «Αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη, είναι ομηρία των ανθρώπων».

Τα λεγόμενα της Σοφίας Βούλτεψη ουδεμία επαφή έχουν με όσα έχει παραθέσει για την επίμαχη διάταξη ο υπουργός Δικαιοσύνης. Με πρόσχημα τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς, ο Κώστας Τσιάρας προσπάθησε να καλλιεργήσει την εικόνα ότι η ασυλία που εξασφαλίζεται για τα τραπεζικά στελέχη θα λειτουργήσει προς όφελος των δανειοληπτών. Βέβαια, η γ.γ. της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος, Χ. Απαλαγάκη, ξεκαθάρισε την άρνηση των τραπεζών στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας που προβλέπει απαλλαγή τραπεζικών χρεών για επιχειρήσεις!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter