Κυνική παραδοχή Μητσοτάκη για τον διοικητή της ΕΥΠ: Τυπικό το ζήτημα του (μη) πτυχίου του

Κυνική παραδοχή Μητσοτάκη για τον διοικητή της ΕΥΠ: Τυπικό το ζήτημα του (μη) πτυχίου του

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πλήρως τον παράνομο διορισμό του Παναγιώτη Κοντολέοντα στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ. 

«Πρόκειται για τυπικό ζήτημα» είπε, δίχως να αρνείται ότι παραβιάζεται ο νόμος που προβλέπει ότι ο διοικητής της ΕΥΠ πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών από το ελληνικό Δημόσιο.

Με ειρωνικό ύφος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αρχικά στα αλλεπάλληλα ερωτήματα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν θέλει να μπει στη λογική σύγκρισης του καλύτερου βιογραφικού. 

Και αρκέστηκε να προσθέσει αναφορικά με το πτυχίο του Παναγιώτη Κοντολέοντα από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας ότι πρόκειται για «τυπικό ζήτημα», αναφορά με την οποία παραδέχτηκε το ουσιαστική και καθόλου τυπική παραβίαση του σχετικού νόμου για μία κρίσιμη θέση, όπως αυτή του διοικητή της ΕΥΠ. 

Αμέσως μετά την κυνική παραδοχή Μητσοτάκη, το λόγο ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Βουλής συναίνεσε, προκαλώντας όμως την αντίδραση του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος ήθελε να αποφύγει τη βάσανο του… πινκ – πονκ. Παρόλο που ο πρωθυπουργός τράβηξε δημοσίως το αυτί του Κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της Βουλής επέμεινε και έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον Αλ. Τσίπρα, η ύπαρξη μη αναγνωρισμένου πτυχίου για το νέο διοικητή της ΕΥΠ, είναι τυπικό και ουσιαστικό ζήτημα, ψέγοντας τον πρωθυπουργό που δεν απάντησε ευθέως αν θα διατηρήσει στην εν λόγω θέση τον Π. Κοντολέοντα. «Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί επέλεγαν ανθρώπους για τη συγκεκριμένη θέση με γνωστή περπατησιά» είπε και πρόσθεσε: «Εσείς, επιλέγετε κάποιον που δεν τον ξέρει κανείς με μόνο προσόν ότι ήταν στέλεχος εταιρίας σεκιούριτι. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται κ. Μητσοτάκη». Τόνισε δε ότι περίμενε μια συγκεκριμένη απάντηση για το εν λόγω θέμα και πως αν συνεχίσει έτσι ο πρωθυπουργός, τότε ο ίδιος θα αρχίσει να πιστεύει πως δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που εξηγούν τους λόγους διορισμού του Π. Κοντολέοντα. «Θα αρχίσω κι εγώ να υποψιάζομαι ότι έχουν βάση δημοσιεύματα που προσπαθούν να εξηγήσουν την περίεργη επιλογή που έχετε κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter