Κυνική και αμήχανη απάντηση της Κεραμέως στον υποψήφιο της Αρχιτεκτονικής που «κόπηκε» (Video)

Εκνευρισμένη, αμήχανη και χωρίς σιγουριά εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σήμερα στη Βουλή, προσπαθώντας να απαντήσει στην επιστολή του μαθητή που έδωσε Πανελλήνιες και συγκέντρωσε 20.988 μόρια αλλά δεν εισάγεται στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ ή του ΑΠΘ λόγω της βάσης στα ειδικά μαθήματα.

Το θέμα το είχε αναδείξει προηγουμένως στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας.

Στην απάντησή της η κυρία Κεραμέως εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρή και κυνική και σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της ανέφερε πως πιθανότατα ούτε και πέρσι θα είχε περάσει ο υποψήφιος. Προσπάθησε μάλιστα με ιδιαίτερο κυνισμό να υποτιμήσει τις επιδόσεις του μαθητή.

Στην προσπάθειά της η Νίκη Κεραμέως να κόψει κάθε ευκαιρία από μαθητές που ίσως και να μην έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικά κολέγια, συνέχισε λέγοντας στην ουσία πως δεν φταίει η ίδια και ο σχετικός νόμος, αλλά οι συντελεστές που επιλέγουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Υπερασπιστική γραμμή της υπουργού Παιδείας ήταν αν οι εισερχόμενοι αποφοιτούν κιόλας, αγνοώντας πως μπορούν να αποφοιτούν… πληρώνοντας τα ιδιωτικά, όταν βέβαια έχουν λεφτά.

«Η επιλογή του αριθμού των εισακτέων έγινε από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι από το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε προσπαθώντας να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών και πάλι σε άλλους, ακολουθώντας την τακτική του πολιτικού της προϊσταμένου.

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει μόνο να έχουμε εισαχθέντες, αλλά αποφοίτους» είπε και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ίδρυσε ή ανωτατοποίησε 153 νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα». Παρέλειψε βέβαια να πει πως θα μπορούσαν -αν είχαν χρήματα- όλοι οι αποτυχόντες να φοιτήσουν και να αποκτήσουν πτυχία στα ιδιωτικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νίκη Κεραμέως για την επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ αναφέρθηκε και στον θέμα με τον μαθητή που έμεινε εκτός αν και συγκέντρωσε πάνω από 20.000 μόρια.

Πανελλήνιες 2021 – Επιστολή – «ράπισμα» μαθητή στην Κεραμέως: Με 20.988 μόρια «χάνω τη σχολή μου»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter