Κυνική ομολογία Πλεύρη: Αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ συνάπτουν συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές

Κυνική ομολογία Πλεύρη: Αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ συνάπτουν συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές

Την εφαρμογή του σχεδίου διάλυσης του ΕΣΥ προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών την οποία έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαίωσε με τον πλέον κυνικό τρόπο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Έτσι, αντί να ενισχυθούν με γιατρούς και νοσηλευτές τα νοσοκομεία που ειδικά το τελευταίο διάστημα δέχονται μεγάλες πιέσεις ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινά η συνεργασία του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να μεταφέρονται εκεί ασθενείς.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στο Έθνος το υπουργείο Υγείας συνάπτει συμφωνία με δύο μεγάλες ιδιωτικές κλινικές ώστε να συνεργαστούν με τρία κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής το Γ. Γεννηματάς, το Λαϊκό και το Αττικόν τα οποία λόγω μεγάλης κίνησης ασθενών βάζουν ράντζα ειδικά μετά από κάθε εφημερία, γεγονός που επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις καταγγελίες της για την απουσία ενίσχυσης των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την κυβέρνηση.

Οι δύο ιδιωτικές κλινικές, όπως εξήγησε ο ίδιος θα δεσμεύουν περίπου 30 κρεβάτια η κάθε μία (συνολικά 60), ώστε έπειτα από κάθε εφημερία στο ΕΣΥ να υποδέχονται ασθενείς από τα τρία δημόσια νοσοκομεία που θα έχουν ράντζα.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα οι ιδιωτικές κλινικές θα πληρώνονται μέσω ΕΟΠΥΥ με βάση τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback και rebate) και οι ασθενείς να νοσηλεύονται δωρεάν.

Διαβάστε επίσης:

Υγεία: Σε οριακό σημείο τα δημόσια νοσοκομεία – Η έξαρση των ιώσεων δοκιμάζει τις αντοχές του ΕΣΥ

Αποκαλυπτικά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ: Η διάλυση του ΕΣΥ από τη ΝΔ και η επιστροφή των ράντζων στα νοσοκομεία

Η συγκλονιστική καταγγελία γιατρού του ΕΣΥ: «Γιατί εξαναγκάζομαι να παραιτηθώ…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter