Κυνική παραδοχή Σταϊκούρα για την ακρίβεια: Προαναγγέλλει νέες αυξήσεις στις τιμές (Video)

Κυνική παραδοχή Σταϊκούρα για την ακρίβεια: Προαναγγέλλει νέες αυξήσεις στις τιμές (Video)

Ενώ τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη «διαφήμιζε» και πανηγύριζε για μια σειρά ημιμέτρων κατά της ακρίβειας, όπως το περίφημο «καλάθι», ο Χρήστος Σταϊκούρας φρόντισε με ιδιαίτερα κυνικό τρόπο να υπενθυμίσει σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ότι οι δυσκολίες στην κάλυψη των βασικών καταναλωτικών αναγκών θα παραμείνουν ως έχουν και θα ενταθούν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες. «Αυτό που βλέπουμε και θα δούμε, είναι με μειωμένο ρυθμό να αυξάνονται οι τιμές. Αυξήσεις θα συνεχίσουμε να έχουμε. Ουσιαστική μείωση των τιμών δεν θα δούμε, ούτε καν σταθεροποίηση δεν θα δούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα συμπλήρωσε ότι η ακρίβεια «παραμένει στα τρόφιμα για το επόμενο χρονικό διάστημα», ενώ όσον αφορά τους δείκτες πληθωρισμού, ο υπουργός παραδέχθηκε εκ νέου, με τον ίδιο κυνισμό, ότι η αύξηση των τιμών θα είναι πολύ μικρότερη, αλλά θα πέσει πάνω στις προηγούμενες αυξήσεις των προϊόντων.

Εν ολίγοις, φαίνεται ότι η ίδια η κυβέρνηση αρχίζει να «υποσκάπτει» τα επικοινωνιακά αφηγήματα που είχε «στήσει» το προηγούμενο διάστημα περί αντιμετώπισης της ακρίβειας, καθώς η πραγματικότητα συνεχίζει να την εκθέτει και οι αριθμοί αδυνατούν να ωραιοποιήσουν τη διαρκή μείωση της αγοραστικής δύναμης για εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter