Προκλητικός Μακρόν για το σκάνδαλο Uber: Θα το ξανάκανα, είμαι περήφανος

Προκλητικός Μακρόν για το σκάνδαλο Uber: Θα το ξανάκανα, είμαι περήφανος

Οι τεράστιες διαστάσεις που έχουν πάρει τα Uber Files δεν δείχνουν να πτοούν τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, που δηλώνει πως «αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το έκανα ξανά», αναφερόμενος στις επαφές που ως υπουργός Οικονομικών είχε κατά την περίοδο 2014 -2016 με ιθύνοντες της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας.

Ο Μακρόν εξήγησε πως στόχος του είναι να αγωνιστεί με κάθε τρόπο ενάντια στην μαζική ανεργία και ότι προς τον σκοπό αυτό συναντιέται με ξένους επιχειρηματίες, φανερά και με την παρουσία των συνεργατών του. «Αν δημιουργούν θέσεις εργασίας στη Γαλλία, είμαι περήφανος για αυτό και θα το ξανάκανα αύριο και μεθαύριο», είπε και συμπλήρωσε: «είναι δύσκολο να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας δίχως εταιρίες και επιχειρηματίες».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τις κατηγορίες που εξαπολύει εις βάρος του ο Μακρόν είπε: «Έχουν χάσει την πυξίδα. Αν δεν παλέψουμε για καλύτερη εκπαίδευση και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα συνεχίσουμε να έχουμε υψηλή ανεργία».

Yπενθυμίζεται πως όπως αποκαλύφθηκε μέσω μιας μακροσκελούς έρευνας που «απλώνεται» σε 29 χώρες αλλά και σύσσωμη την Ε.Ε από τις Guardian, ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists), Washington Post και Le Monde, η Uber χρησιμοποίησε επανειλημμένα αθέμιτες και μονοπωλιακές πρακτικές ώστε να επιβάλλει το εταιρικό πρόγραμμα της.

Επιπροσθέτως, κορυφαίοι πολιτικοί, όπως ο νυν γάλλος πρόεδρος και τότε Υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν όχι μόνο «ανέχονταν» την πολιτική του αμερικανικού κολοσσού αλλά προχωρούσαν και σε εξυπηρετήσεις όταν προέκυπτε ένα πρόβλημα.

Ως αποτέλεσμα των αποκαλύψεων, ο Μακρόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο της γαλλικής αντιπολίτευσης, που ζητά την διοργάνωση κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για την επίμαχη περίοδο. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ανυπότακτης Γαλλίας που πρόσκειται στον Μελανσόν, Ματίλντ Πανό, χαρακτήρισε τη δράση του Μακρόν ως «λεηλασία της χώρας», περιγράφοντας τον πρόεδρο ως «λομπίστα» μιας «αμερικανικής πολυεθνικής που στοχεύει στη μόνιμη απορρύθμιση του εργατικού δικαίου».

Διαβάστε επίσης: 

Σκάνδαλο Uber: Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που «καίνε» τον Μακρόν

Πηγή: AFP, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter