Κυνισμός Άδωνη – Θεοδωρικάκου: Στον καπιταλισμό οι επιχειρηματίες είναι ελεύθεροι να απολύουν

Κυνισμός Άδωνη – Θεοδωρικάκου: Στον καπιταλισμό οι επιχειρηματίες είναι ελεύθεροι να απολύουν

Τις τελευταίες ώρες, κορυφαία στελέχη της «μηχανής» του γαλάζιου «επιτελικού κράτους» φροντίζουν να υπενθυμίζουν με περισσή κυνικότητα πως το κράτος δεν πρέπει να έχει ουδεμία ανάμιξη στη νομοθετική διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Λαμβάνοντας υπόψιν την τοποθέτηση του υπουργού (υπ)Ανάπτυξης και (από)Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή, γίνεται ξεκάθαρο ότι πλέον δεν ενδιαφέρονται να τηρήσουν ούτε τα… προσχήματα, όσον αφορά την επόμενη ημέρα στα εργασιακά, η οποία αναμένεται… ζοφερή, κρίνοντας από τα όσα ειπώθηκαν.

Στην ερώτηση εάν θα παρέμβει νομοθετικά το κράτος να ρυθμίσει πως θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις, η απάντηση είναι προφανής για τον Άδωνη Γεωργιάδη: «Στο σύστημα που έχουμε που μάλιστα λέγεται καπιταλισμός, το κράτος δεν μπορεί να παρεμβαίνει νομοθετικά στο πως θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις». Και σαν να μην έφτανε η εισαγωγή, ο υπουργός το συνέχισε λέγοντας: «Και ευτυχώς».

Με κυνισμό, ο Άδωνης Γεωργιάδης υπενθύμισε σε όλους ότι η προμετωπίδα της πολιτικής της ΝΔ είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, το «ξεπούλημα» κάθε κρατικής δομής και ο εκφυλισμός των εργασιακών σχέσεων, με τον εργαζόμενο να αναγκάζεται να «κλίνει το γόνυ» προς τον εκάστοτε ασύδοτο εργοδότη…

Η ελευθερία των κινήσεων των ιδιωτών επιχειρηματιών διότι… έχουμε καπιταλισμό και αυτό ορίζει να συμβαίνει ως σύστημα (κατά τους κυβερνώντες) αναδείχθηκε και από τις δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο υπουργός Εσωτερικών σε τηλεοπτική εμφάνισή του, ανέφερε ότι… δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. «Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στην ερώτηση για το εάν το κράτος μπορεί να εγγυηθεί στο ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις μισθών με την εκ περιτροπής εργασία.

Άραγε, πόσο πιο ξεκάθαρα μπορεί να περαστεί το μήνυμα που στέλνουν δύο «βαριά χαρτιά» της κυβέρνησης της ΝΔ για τα εργασιακά ζητήματα; All in στους ιδιώτες, κανένας έλεγχος και… υποταγή στην ασυδοσία της εργοδοσίας διότι… έτσι είναι ο καπιταλισμός…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter