Kύπελλο Ελλάδας: «Βόμβα» Λαμίας απέκλεισε και τον Ολυμπιακό (Video)

Kύπελλο Ελλάδας: «Βόμβα» Λαμίας απέκλεισε και τον Ολυμπιακό (Video)

H Λαμία των… θαυμάτων έβαλε βόμβα πριν λίγη ώρα στο «Καραϊσκάκη» και με επική νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού (σε συνδυασμό με το 3-3 του πρώτου αγώνα) προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης, μετά τον Παναθηναϊκό και τους «ερυθρόλευκους»!

Το πότε θα γίνει η κλήρωση της ημιτελικής φάσης (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία) θα αποφασιστεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟ.

Ο θρίαμβος της ομάδας του Μάκη Χάβου αποκτάει μάλιστα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Λαμία παρατάχθηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες καθώς πέρα από τους τραυματίες, ο Μάκης Χάβος θέλησε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες του αφού ακολουθεί το κυριακάτικο κρίσιμο ματς με τον Λεβαδειακό και πρώτος στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία…

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού και τραυματισμοί υπάρχουν αλλά και κούραση από τα μεγάλα και συνεχή παιχνίδια μέσα στον Φεβρουάριο…

Στο πρώτο μέρος ο ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς με την Λαμία να αμύνεται και παράλληλα να ψάχνει ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση χωρίς επιτυχία. Mετά το ημίωρο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και άριχασαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Λαμίας, αλλά ο Σαπάνοφ όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε σωστά και το 0-0 παρέμεινε στο πρώτο 45άλεπτο…

Στο β’ μέρος το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο. Όμως στο 52’ η Λαμία στην πρώτη και μοναδική της τελική προσπάθεια στο ματς πέτυχε γκολ που έμελε να της χαρίσει και την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Σέντρα Σκόνδρα, γύρισμα Επστάιν και προβολή από κοντά ο Τόμας… 0-1!

Το γκολ έβαλε φωτιά στους γηπεδούχους που άρχισαν να τρέχουν πιο πολύ και να γίνονται ακόμα πιο πιεστικοί. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς Φορτούνη, Ποντένσε και λίγο αργότερα τον Χασάν σε μια προσπάθεια ο Ολυμπιακός να γίνει πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια και να ισοφαρίσει το ματς, καθώς με το 1-1 θα έπαιρνε αυτός την πρόκριση. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» επιδόθηκαν σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών μέχρι και το 95’! Βρήκαν απέναντι τους έναν εκπληκτικό Σαράνοφ τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων που τα έπιανε όλα, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Φορτούνη στο 86’!

Οι Πειριαώτες πλήρωσαν και πληρώνουν από την αρχή της σεζόν τα αμυντικά κενά τους και χρίζει ερευνας το γεγονός ότι οι αντίπαλοι τους με μια μόνο τελική στο ματς πετυχαίνουν γκολ! Όπως και χθες που οι τελικές ήταν 30-1…

Ο διαιτητής Κομίνης (αρνήθηκε ένα ακόμα πέναλτι στους γηπεδούχους σε χέρι του Πλιάτσικα), κιτρίνισε τον Μπουχαλάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (56΄Φορτούνης), Νάτχο, Γκερέρο (56΄Ποντένσε), Μασούρας, Σολδάνο (66΄Χασάν)Πάγκος: Σα, Χασάν, Μεριά, Ξενιτίδης, Μαρίνος.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80΄Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (67΄Μπλάζιτς), Ασούμπρε (58΄Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.Πάγκος: Κατσίκας, Τσούκαλος, Τζανετόπουλος, Κωστίκας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter