Κύπελλο Ελλάδας: Ελαφρύ προβάδισμα για τον ΠΑΣ – Επικράτησε 2-1 του ΠΑΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Ελαφρύ προβάδισμα για τον ΠΑΣ – Επικράτησε 2-1 του ΠΑΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, κατέκτησε δίκαια τη νίκη με 2-1 στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου και απέκτησε ελαφρύ προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση. 

Το ματς διεξήχθη στην ουδέτερη έδρα του Αγρινίου, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, αλλά στην συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ.

Το σκορ άνοιξε με γκολ από τα… αποδυτήρια. Στο 2’ ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε τη σέντρα, ο Βιγιαφάνιες με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μακέντα κι αυτός με πλασέ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (0-1).

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφτασαν στην ισοφάριση στο 21’. Οι Λεό και Παμλίδης έκλεψαν τη μπάλα και ο Ελληνας επιθετικός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή «έγραψε» το 1-1.

Στο 25’ ο Λεό βρέθηκε τετ α τετ με τον Ξενόπουλο, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 34’ ο Αϊτόρ έκανε κάκιστο τελείωμα από πλεονεκτική θέση.

Ο Παναθηναϊκός στο 41’ είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Χατζηγιοβάνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ άσκησε ασφυκτική πίεση και έχασε ευκαιρίες με τους Ελευθεριάδη (54’), Παμλίδη (56’) πριν το 2-1. Στο 67’ ο Καρτάλης εκτέλεσε κόρνερ και ο Κάργας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Δίκαια κερδίσαμε, δεν θα σταθώ σε όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και πριν το παιχνίδι, δεν είναι η δουλειά μου. Θέλω να σταθώ στο δεύτερο παιχνίδι που έρχεται και πρέπει να παλέψουμε για την πρόκριση. Φέτος κάνουμε πολύ καλή σεζόν και μπορούμε να προχωρήσουμε και στο κύπελλο», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Παμλίδης.

Ο Τζήλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λιάσο, Χατζηθεοδωρίδη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Καρτάλης (76’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Ελευθεριάδης, Λέο Μπατίστ (81’ Μιλιντσεάνου), Παμλίδης (89’ Νάουμετς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξενόπουλος, Σάντσες (84’ Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (70’ Αθανασακόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (80’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (70’ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (70’ Καρλίτος).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter