Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολη πρόκριση ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολη πρόκριση ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

Ένα τρίλεπτο (9’-11’) νωρίς στο ματς, ήταν αρκετό να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, που νίκησε τελικά σήμερα (12/2) στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 1-0 και πήρε (σε συνδυασμό με τη νίκη του 2-0 στο πρώτο ματς στην Τούμπα) το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας για 4η σερί χρόνια…

Οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στο ματς αλλά στο 9’ οι «πράσινοι» έχασαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ καθώς ο Χατζηθεοδωρίδης βρέθηκε μόνος στην περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά προ του Πασχαλάκη σημάδεψε ψηλά άουτ. Σα να μην έφθανε αυτό, ο ΠΑΟΚ στην επόμενη επίθεση άνοιξε το σκορ! Μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια του Πέλκα που εξέθεσε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Σφιντέρσκι με γυριστό σουτ έκανε το 0-1 (11’), «παγώνοντας» τους γηπεδούχους και στον αγωνιστικό χώρο και στην εξέδρα.

Μετά το γκολ οι «πράσινοι» εμφανώς επηρεασμένοι, δεν μπορούσαν να κατεβάσουν ορθολογικά την μπάλα στα αντίπαλα καρέ σε αντίθεση με τον «δικέφαλο» που σε κάθε αντεπίθεση του, μύριζε γκολ. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο και για άλλα γκολ αλλά οι Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι δεν το εκμεταλλεύτηκαν…

Με την υπόθεση πρόκριση να έχει κριθεί ο ΠΑΟΚ το μόνο που έκανε στο β’ μέρος ήταν να διαχειριστεί το ματς μέχρι τη λήξη του και το κατάφερε πολύ πιο εύκολα από ότι φανταζόταν. Με δύο νίκες επί του ΠΑΟ περιμένει πλέον τον αντίπαλο του στα ημιτελικά, εκεί που βρίσκονται ήδη ΑΕΚ και Ολυμπιακός και απομένει σήμερα ο νικητής του ζευγαριού Ατρομήτου Άρη

Ο Ιταλός διαιτητής Μίκαελ Φάμπρι κιτρίνισε τους Μαουρίσιο, Λημνιό, Πούγγουρα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Νατζ (46’ Αγιουμπ), Χατζηγιοβάνης (57’ Περέα), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (61’ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (72’ Ακπομ).

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα στις δηλώσεις του στάθηκε στο γρήγορο γκολ της ομάδας του που έκρινε και το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ενώ σχολίασε τους λόγους που επέλεξε την ίδια ενδεκάδα με το ματς της Τούμπας. «Η διαφορά συγκριτικά με το παιχνίδι που χάσαμε σε αυτό το γήπεδο, στο πρωτάθλημα, ήταν πως σκοράραμε στην πρώτη καλή φάση που είχαμε, ενώ τότε αντίστοιχα δεν είχαμε βάλει γκολ. Εγινε ένα καλό παιχνίδι και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν το ποδόσφαιρο τους. Ο ΠΑΟΚ δίκαια προκρίθηκε στην επόμενη φάση», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός. Και πρόσθεσε: «Εχω παίκτες ικανούς να αγωνιστούν σε όλες τις διοργανώσεις και σε όλα τα παιχνίδια. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ίδιοι παίκτες έπαιξαν καλά, ακολούθησαν πιστά το πλάνο πήραμε την νίκη στον πρώτο αγώνα της σειράς και θεώρησα πως είναι καλό, αφού δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα να βάλω τους ίδιους έντεκα και σήμερα».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Δικέφαλου: «Ήταν το χειρότερο σενάριο να δεχθούμε γκολ νωρίς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μετά δεν είχαμε την ψυχολογία να αντιδράσουμε όπως έπρεπε, είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά, η αλήθεια είναι πως δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι.

Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα μπροστά μας και θέλουμε να βελτιωθούμε περισσότερο, προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, όμως ήταν ανώτεροι από εμάς».

Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού Αχιλλέας Πούγγουρας παραδέχθηκε κι αυτός την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε καλό πρόσωπο, ούτε αμυντικά, ούτε με την μπάλα στα πόδια. Δεν είχαμε την ψυχραιμία και όταν αυτό συμβαίνει είναι λογικό να μην έρχεται η πρόκριση. Ο αντίπαλος ήταν πολύ καλός σήμερα. Στο 0-1 τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα και δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Η ομάδα κάνει βήματα προόδου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter