Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ με την πρόκριση, ο Ολυμπιακός με τη νίκη γοήτρου – Δηλώσεις

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ με την πρόκριση, ο Ολυμπιακός με τη νίκη γοήτρου – Δηλώσεις

Ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχή, νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ, αλλά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, για δεύτερη σερί χρονιά και περιμένει τώρα τον αντίπαλο της στο τελικό, από την αυριανή αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού (19.00, Cosmote TV).

Ήταν ένα ματς ντέρμπι, με θρίλερ στο φινάλε, που απέκτησε το ενδιαφέρον του, μόνο από τη στιγμή που σκόραρε ο Ολυμπιακός, στο 82’. Όμως η ανατροπή που έκαναν οι Πειραιώτες έμεινε μισή, αφού ήθελαν νίκη με δύο γκολ διαφορά. λόγω της ήττας τους στο Φάληρο, με 1-2.

Ο φιλοξενούμενος μπήκε δυνατά στο ματς, αφού ήταν αυτός που καιγόταν για γκολ και μόλις στο 3’ σε βολίδα του Φορτούνη, ο Ανέστης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Με την πάροδο του χρόνου, η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς και απέκτησε τον έλεγχο του ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να είναι αρκετά καλοί στην ανασταλτική λειτουργία τους, με την τριάδα Ρομαό, Μάρτινς και Καμπιάσο, αλλά είχαν πρόβλημα στην δημιουργία του παιχνιδιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι στο 33’ με τρομερή προσπάθεια του Μάριν, αλλά το σουτ που έκανε, έφυγε μόλις άουτ και στο 45’ όταν ο Ντε λα Μπέγια έκανε σέντρα, ο Καμπιάσο σούταρε με το αριστερό στην κίνηση, αλλά ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της, δημιούργησε δύο καλές φάσεις, μια στο 28’, όταν σουτ του Χριστοδουλόπουλου έδιωξε εντυπωσιακά ο Καπίνο και μια στο 40’ όταν σε σουτ του Γκάλο, ο Καπίνο δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα, ο Ροντρίγκες προσπάθησε να μπει στην φάση, έπεσε κάτω, οι της Ενωσης ζήτησαν πέναλτι, αλλά δεν φάνηκε να υπήρξε κάτι ύποπτο.

Αξιοσημείωτο στο πρώτο μέρος ότι ο διαιτητής Σιδηρόπουλος χαρίστηκε στο 22’ στον Βράνιες, ο οποίος πάτησε εκτός φάσης τον πεσμένο στο χορτάρι Μάριν, χωρίς λόγο, σε ένα πλάγιο άουτ, αλλά την καραμπινάτη αποβολή ο διεθνής ρέφερι τη μετέτρεψε σε κίτρινη κάρτα… Αμέσως μετά ο Γκάλο πλησίασε τον Βράνιες και του είπε να ηρεμήσει, αλλά ο Βόσνιος αμυντικός… εξοργίστηκε και τα έβαλε με τον συμπαίκτη του. Μάλιστα, λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, αλλά πρόλαβε και τους χώρισε ο Τσιγκρίνσκι!

Στο β’ μέρος, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει, αλλά ήταν πολύ λίγος δημιουργικά και η ΑΕΚ που είχε κλείσει τους χώρους, κρατούσε εύκολα στα χέρια της την πρόκριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική στο β’ μέρος έγινε στο 70’,  όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα.

Ο Λεμονής έριξε στο αγώνα τους Καρντόσο και Ανδρούτσο και άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1, σε μια προσπάθεια να πιέσει περισσότερο, αλλά τίποτα δεν έδειχνε ότι αλλάζει κάτι. Ίσα-ίσα που η ΑΕΚ βρήκε χώρους και έβγαινε πιο επικίνδυνα μπροστά. Όμως από ένα παιδαριώδες λάθος Μάνταλου-Γιόχανσον στο 82’, λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα έφθασε στον Καρντόσο που με μιας έβγαλε τη μπάλα στον Ρομαό, αυτός βγήκε τετ α τετ και πλασάρε τον Ανέστη, για να γράψει το 0-1 και να «παγώσει» το ΟΑΚΑ.

Το ματς πήρε φωτιά κι ένας σχετικά ήρεμος αγώνας, έγινε θρίλερ! Η ΑΕΚ έχασε την ηρεμία της και ο Ολυμπιακός βγήκε για τα καλά στην επίθεση και στο 90’ έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση και το 0-2, όταν η κεφαλιά του Καρντόσο, έπειτα από σέντρα του Ντε λα Μπέγια, βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη! Και στο επόμενο λεπτό, από λάθος του Φορτούνη, ο Αλμέιδα βγήκε μόνος του με τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε άουτ!

Με τις συνεχείς καθυστερήσεις και τις διακοπές, τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων έγιναν 7,5, αλλά το μόνο που έμεινε ήταν οι αποβολές με δύο κίτρινες, των Ανέστη (για καθυστέρηση στην ίδια φάση!) και Ντα Κόστα. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 1,5 λεπτό, κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ έπαιξε ο Αλμέιδα, αφού είχαν γίνει ήδη οι τρεις αλλαγές της Ενωσης. Όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να φθάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος κιτρίνισε τους Βράνιες, Σιμόες, Μάριν, Ντίντακ, Γιόχανσον, Αραούχο και απέβαλε τους Ανέστη και Ντα Κόστα.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (62’ Γαλανόπουλος), Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος (78’ Αλμέιδα), Μάνταλος, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα κόστα, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ.

Χιμένεθ: «Χάσαμε γιατί κάναμε ένα λάθος – Λεμονής: «Είμαστε η καλύτερη ομάδα»

Εμφανώς ανακουφισμένος ο Μανόλο Χιμένεθ από την πολύ δύσκολη πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, δήλωσε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί κάναμε ένα λάθος. Εμείς είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Δεν έχω δει ποτέ μου, σε καμία διοργάνωση, αυτό που συνέβη σήμερα, να κάνει ένας τερματοφύλακας καθυστερήσεις και να παίρνει κόκκινη κάρτα. Κάρτα ναι, αποβολή πρώτη φορά στη ζωή μου το βλέπω».

Από την πλευρά του ο Τάκης Λεμονής, πικραμένος μεν αλλά ικανοποιημένος από τη νίκη και την προσπάθεια των παικτών του, δήλωσε: «Είναι αλυσίδα πραγμάτων. Εμείς από την πλευρά μας και στα δύο ματς κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Τα δοκάρια δεν ήταν με το μέρος μας. Αυτό που έχει σημασία, γιατί είδα σχόλια για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα, είναι το εξής: Δεν ήρθαμε να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα, γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα. Είδαμε φέτος ότι κατάντησε ο Πανιώνιος να είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας για τον τίτλο. Παρά τα προβλήματα που είχαμε, είμαστε οι πρωταθλητές και με διαφορά η καλύτερη ομάδα»

Πρώτη φορά γκολκίπερ!

Ο Ούγκο Αλμέιδα μίλησε για «μάχη της ΑΕΚ σαν οικογένεια ως το τέλος» και σχολίασε το πρωτόγνωρο για αυτόν σκηνικό, να παίξει σαν τερματοφύλακας στο τελευταίο 1,5 λεπτό του δραματικού ντέρμπι: «Είμαι πολύ χαρούμενος που περάσαμε και βοήθησα σε αυτό. Παίξαμε σαν ομάδα, σαν οικογένεια και δώσαμε την μάχη μας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ξέραμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό και τα καταφέραμε. Δεν έχω ξαναπαίξει σαν τερματοφύλακας. Ήταν η πρώτη μου φορά»!

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες πρέπει να κερδίζουμε. Σίγουρα η πρόκριση είναι πολύ σημαντική και αυτή που μετράει», δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, σχολίασε: «Από την στιγμή που θα πάρουμε την άδεια, από την επόμενη μέρα θα μπουν οι μπουλντόζες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter