Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη (2-1) και… τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη (2-1) και… τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει… δια πυρρός και σιδήρου την νίκη με 2-1 επί του μαχητικού Άρη, σε μια αναμέτρηση που αφήνει τα πάντα ανοικτά ενόψει της ρεβάνς. 

Εξάλλου, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ηττήθηκαν, ωστόσο έβαλαν το εκτός έδρας γκολ που ήθελαν, ενώ βρέθηκαν από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες, καθώς ο Ματίγια αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, κατόπιν χρήσης του VAR.

Το ματς είχε απίστευτο ρυθμό στο ξεκίνημα του. Οι γηπεδούχοι στο 3’ είχαν δοκάρι με τον Αραούχο και στο 8’ άνοιξαν το σκορ με τον Μάνταλο. Στο επόμενο λεπτό οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σβάρνα στον Λάρσον, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρούνο Γκάμα (1-1). Η Ενωση πίεζε για ένα δεύτερο γκολ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου με τους Μάνταλο (13’), Βέρντε (16’), Αραούχο (25’), Κρίστιτσιτς (38’).

Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με 25΄ καθυστέρηση, ο Ματίγια αποβλήθηκε στο 50΄ με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Λιβάγια. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την συγκεκριμένη εξέλιξη με τον Βράνιες να κάνει το 2-1 στο 58΄και να πιέζει στην συνέχεια για ένα ακόμη γκολ χωρίς να το καταφέρει, την ώρα που ο Άρης είχε κλειστεί πίσω για να κρατήσει το σκορ στο ματς στα χαμηλά.

Διαιτητής ήταν ο Πορτογάλος Αρτούρ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας

Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας – Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες – Κρίστισιτς, Σιμάνσκι – Βέρντε, Μάνταλος, Λιβάγια – Αραούχο.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα – Ροζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης – Σάσα, Ματίγια – Φετφατζίδης, Λάρσον, Μπρούνο Γκάμα – Ιντέγε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter