Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός τη νίκη γοήτρου, η ΑΕΚ την πρόκριση στον τελικό

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός τη νίκη γοήτρου, η ΑΕΚ την πρόκριση στον τελικό

Γλυκιά ήττα για την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» από τον Ολυμπιακό με 2-1 στη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων με 3-0 ήταν εκείνη που πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με τα όλα του, παρά το γεγονός ότι το ματς δεν είχε πολλές φάσεις. Ηταν ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος, ένταση, νεύρα, πολλά φάουλ που έκοβαν τον ρυθμό, διακοπές. Ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα, μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, πίεσε την ΑΕΚ και κατάφερε στο 28’ να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μπακαμπού από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Βαλμπουενά στη καρδιά της άμυνας του «δικεφάλου» με κεφαλιά-οβίδα άνοιξε το σκορ (1-0).

Στη συνέχεια και μέχρι το ημίχρονο οι διακοπές ήταν αρκετές, οι διαμαρτυρίες συνεχόμενες, αλλά το γεγονός ότι ο Αζέρος ρέφερι άφηνε το ματς να εξελίσσεται χωρίς να σφυρίζει με το παραμικρό, έδωσε άγρια ομορφιά στον ημιτελικό. Στο 35’ από πλεονεκτική θέση ο Μπιέλ σούταρε άουτ. Η ΑΕΚ που ισορρόπησε το ματς μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο είχε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Τσούμπερ λίγο άουτ ενώ είχε την μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να φέρει το ματς στα ίσια αλλά η κεφαλιά του Πινέδα έφυγε ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη…

Στο β’ μέρος ήταν η σειρά της Ενωσης να μπει πολύ δυνατά στο ματς και στο δίλεπτο 47’-48’ ο Λιβάι Γκαρσία έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Την πρώτη έσωσε στο τετ α τετ ο Πασχαλάκης και τη δεύτερη σούταρε ψηλά άουτ. Και στο επόμενο λεπτό βολίδα του Χατζισαφί έδιωξε ξανά ο Πασχαλάκης. Με τους Πειραιώτες να παρακολουθούν, η ΑΕΚ στο 52’ δικαιώθηκε για την επιμονή της. Σουτ του Γκαρσία, έβαλε το πόδι του ο Μπα κι έστειλε τον Πασχαλάκη στη μια γωνία και τη μπάλα στην άλλη για το 1-1 του «δικεφάλου»…

Η ισοφάριση ξύπνησε τους Πειραιώτες που στο 57’ με βολίδα εκτός περιοχής του Χουάνγκ πήραν ξανά προβάδισμα στο σκορ (2-1). Στο 70’ ο Τσούμπερ από πάσα του Πινέδα και από πλάγια θέση πλάσαρε για το 2-2 αλλά μετά από έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ντέρμπι καθώς η πρόκριση είχε κριθεί και το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικό.

Ο Αζέρος Αγκάγεφ “κιτρίνισε” τους Φορτούνη, Μοχαμαντί, Μπακαμπού, Βαλμπουενά, Γαλανόπουλο, Πασχαλάκη, Χατζισαφί, Γκατσίνοβιτς, Μπα.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (80’ Μασούρας), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (62’ Βρουσάι), Φορτούνης (80’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (68’ Γκάρι), Μπακαμπού.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (13’ Χατζισαφί), Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Μάνταλος (73’ Γκατσίνοβιτς), Γαλανόπουλος (73’ Σιμάνσκι), Πινέδα, Φερνάντες (63’ Ελίασον), Τσούμπερ, Γκαρσία (73’ Γιόνσον).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter