Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ στον τελικό με Ολυμπιακό, 2-1 την ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ στον τελικό με Ολυμπιακό, 2-1 την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (στις 22 Μαίου στο ΟΑΚΑ) αφού χθες νίκησε στο φινάλε του αγώνα την ΑΕΚ με 2-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη του 1-0 και στο πρώτο παιχνίδι, πήρε την μεγάλη πρόκριση.

Πολύ κακό το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με όλες κι όλες δύο καλές φάσεις κι αυτές από πλευράς ΠΑΟΚ, που έπαιζε συντηρητικά αφού είχε το υπέρ του 1-0 από το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα η ΑΕΚ που ήταν εκείνη η οποία «καιγόταν» για γκολ προκειμένου να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάση της προκοπής ή να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τελική στο πρώτο 45λεπτο…

Στο 25’ ο Ουάρντα βρέθηκε τετ α τετ με τον Τσιντώτα αλλά το πλασέ του έσωσε ο γκολκίπερ ης Ενωσης (ο οποίος τραυματίστηκε και το ματς διακόπηκε μερικά λεπτά αφού σκίστηκε στο φρύδι) και στο 35’ κεφαλιά του Σφιντέρσκι έφυγε λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ βγήκε αναγκαστικά πιο μπροστά για να κυνηγήσει το γκολ αλλά την πρώτη τελική της την έκανε στο 62’ σε κεφαλιά του Τάνκοβιτς στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Νωρίτερα στο 60’ ο ΠΑΟΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση καθώς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σφιντέρσκι από τον Γαλανόπουλο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία και βγήκε για τα καλά μπροστά να πιέσει τον ΠΑΟΚ και η πίεση της καρποφόρησε στο 70’ όταν από κόρνερ του Τάνκοβιτς ο Γαλανόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-1 δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ντέρμπι

Στο 75’ είχαμε διακοπή γιατί τραυματίστηκε ο Ιταλός α’ βοηθός και την θέση του πήρε ο 4ος διαιτητής ο Διαμαντόπουλος. Κι ενώ η ΑΕΚ στεκόταν καλύτερα στο ματς στο 85’ από καταπληκτική πάσα του Μπαμπά ο Κρμέντσικ με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Η Ενωση τα έπαιξε όλα για όλα στη συνέχεια μήπως και πετύχει το γκολ της πρόκρισης, όμως τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας της χάρισαν στον ΠΑΟΚ ένα δεύτερο γκολ. Λάθος του Μιτάι που έδωσε τον Ζίφκοβιτς κι αυτός με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το τελικό 2-1…

Ο Ιταλός ρέφερι Ντανιέλε Ντοβέρι «κιτρίνισε» τους Ινγκασον, Ανσαριφάρντ, Βιεϊρίνια, Σβάρνας, Κρμέντσικ, Νεντελτσιάρου

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (75’ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μπαμπά, Ζίβκοβιτς (96’ Λύραντζης), Σφιντέρσκι (75’ Κρμέντσικ), Ουάρντα (87’ Τσιγγάρας)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι (87’ Κοσίδης), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (87’ Νταντσένκο), Κρίστιτσιτς (63’ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι (63’ Αλμπάνης), Γαλανόπουλος, Λόπες (63’ Μιτάι), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter