Κύπελλο Ελλάδας: «Πέταξε» στους «4» η ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: «Πέταξε» στους «4» η ΑΕΚ

Καταιγιστική η ΑΕΚ, προκρίθηκε εύκολα στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 3-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ. Ο Πόνσε στο 11΄ και ο Μάνταλος στο 51΄ και το 71΄ πέτυχαν τα γκολ της Ενωσης που είχε επικρατήσει 1-0 και στο πρώτο ματς στο Περιστέρι.

Αν πριν από τον αγώνα κάποιος προέβλεπε ότι η ΑΕΚ θα πετύχαινε τρία γκολ, θα είχε τρία δοκάρια και θα προκρινόταν διά περιπάτου, μάλλον θα τον περνούσαν για… τρελό.

Η πρωταθλήτρια έμοιαζε να βρίσκεται έξω από τα «νερά της» στο τελευταίο χρονικό διάστημα, σε παρατεταμένη περίοδο εκτός φόρμας. Από την άλλη πλευρά οι Περιστεριώτες έδειχναν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στο γήπεδο από το οποίο είχαν φύγει νικητές στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος, με πιο πρόσφατο το 0-2 του περασμένου Οκτωβρίου.

Όμως, βρέθηκαν σε τραγικοί ημέρα οι αμυντικοί, που συνήθως αποτελούν το μεγάλο όπλο του Νταμίρ Κάναντι. Στο 11΄ οι Ρισβάνης-Χατζηισαΐας «τράκαραν» στον αέρα και η μπάλα κατέληξε στον Πόνσε, ο οποίος με ενέργεια φορ παγκόσμιας κλάσης και διαγώνιο σουτ, άνοιξε το σκορ.

Στο 51΄ ο πανύψηλος Ρισβάνης έχασε την κεφαλιά από τον Λιβάγια, οι Κατράνης, Καρασαλίδης κοιτούσαν… απαθείς τον Μάνταλο ο οποίος με ένα απλό «άγγιγμα» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ δεν υπήρξε αμυντικό λάθος, αλλά απλώς… χάθηκε η μπάλα. Στο 71΄ από «μαγικό» συνδυασμό Λιβάγια-Μάνταλου, ο αρχηγός πλάσαρε από κοντά πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ.

Το 3-5-2 του Χιμένεθ με τον Μπακασέτα να καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά βραχυκύκλωσε τον Κάναντι, ενώ επέτρεψε στον Γκάλο να αγωνιστεί στην αγαπημένη του θέση του δεξιού φουλ μπακ.

Ο Βραζιλιάνος ήταν και πάλι από τους καλύτερους, δημιουργώντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 44΄ και το 55΄ με αποδέκτες του Λιβάγια και Μάνταλο αντίστοιχα. Όμως αμφότεροι «σημάδεψαν» το δοκάρι του Θεοδωράκη, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στο 7ο λεπτό με απευθείας φάουλ του Γκάλο.

Ο Ατρόμητος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 61΄, όταν ο Ενσικουλού πέρασε και τον Μπάρκα που πραγματοποίησε εσφαλμένη έξοδο, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η ΑΕΚ δημιούργησε και έχασε κι άλλες ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο, διατηρώντας την απόδοσή της σε υψηλό επίπεδο και θυμίζοντας στους περίπου 7.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ την περσινή ανίκητη πρωταθλήτρια.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Τσόσιτς – Ρισβάνης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσόσιτς (81΄ Σβάρνας), Οικονόμου, Μπακάκης, Σιμόες (75΄ Κρίστιτσιτς), Αλέφ, Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάγια (84΄ Μπογέ), Πόνσε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Χατζηισαΐας (46΄ Κατράνης), Καρασαλίδης (73΄ Στρούγγης), Ρισβάνης, Μπρούνο, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης, Ενσικουλού, Ουάρντα (76΄ Μανούσος), Κουλούρης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter