Κύπελλο Ελλάδας: Πήρε το τρόπαιο μετά από 8 χρόνια ο Παναθηναϊκός (1-0 τον ΠΑΟΚ)

Κύπελλο Ελλάδας: Πήρε το τρόπαιο μετά από 8 χρόνια ο Παναθηναϊκός (1-0 τον ΠΑΟΚ)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους καθώς μετά από 8 χρόνια κατέκτησε για 19η φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδας, με νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 σε έναν επεισοδιακό τελικό. Παράλληλα κέρδισε κι έναν γύρο στην Ευρώπη και θα ξεκινήσει από τον γ’ προκριματικό αντί του β’, αφού η Ελλάδα ευνοήθηκε από το ντόμινο που δημιούργησε η Ρόμα που πήρε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ μέσω Καμπιονάτο, κάτι που λειτούργησε υπέρ του Κυπελλούχου Ελλάδας.

Ο 80ος τελικός του Κυπέλλου ξεκίνησε με 30λεπτη καθυστέρηση καθώς ο Ισπανός ρέφερι λόγω της αποπνικτικής, από τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα, ατμόσφαιρας έστειλε τους πάντες στα αποδυτήρια έως ότου καθαρίσει η… ομίχλη.

Επιφυλακτικά ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το παιχνίδι και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη επικίνδυνη φάση έγινε στο 29′ με τον Βιεϊρίνια να βρίσκει τον Γκατσίνοβιτς στο κεφάλι στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα. Μετά την εξέταση από το VAR ο Λαόθ υπέδειξε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Αϊτόρ (34′). Ο οποίος Αϊτόρ κι ενώ η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, πήγε και πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στους οπαδούς του “δικεφάλου” με αποτέλεσμα να δεχθεί μια πέτρα στο χέρι, να τραυματιστεί και ο ρέφερι να διακόψει το ματς προσωρινά και το οποίο ξεκίνησε πάλι μετά απο ένα 20λεπτο!

Το παιχνίδι ελίχε πολυ δύναμη κι ενταση και απο… ποδόσφαιρο ούτε λόγος. Μόνη αξόλογη φάση μέχ22ρι το ημίχρονο η χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για την ισοφάριση ομως την κεφαλιά του Ακπομ έσωσε ο Μπρινιόλι.

Στο β’ μέρος, ο Λαόθ χάρισε την 2η κίτρινη (και αποβολή) στον Αουγκούστο για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο κεφάλι του Βιγιαφάνιες. Στο 59′ ο Μπίσεσβαρ έχασε ευκαρία για το 1-1.

Στο τελευταίο 15λεπτο παίχθηκε κανονικό ποδόσφαιρο καθώς λόγω κόπωσης άνοιξαν οι γραμμές και το ματς πήρε τρελό ρυθμό αλλά το 1-0 υπέρ των “πράσινων” έμεινε ως το τέλος.

Ο διαιτητής Ματέου Λαόθ “κιτρίνισε” τους Αουγκούστο, Σοάρες, Γκατσίνοβιτς, Αλεξανδρόπουλος, Μιτρίτσα, Κρέσπο, Κούρτιτς, Ζιφκοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (68′ Κουρμπέλης) Γκατσίνοβιτς (76′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (76′ Καρλίτος), Παλάσιος (94′ Σάρλια).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (52′ Σβαμπ), Σοάρες (46′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62′ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς, Άκπομ (67′ Τσόλακ).

*Οι ομάδες που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας:
Ολυμπιακός 28
Παναθηναϊκός 19
ΑΕΚ 15
ΠΑΟΚ 8
Πανιώνιος 2
Λάρισα 2
Εθνικός 1
Άρης 1
Ηρακλής 1
Καστοριά 1
ΟΦΗ 1

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter