Κύπελλο: Ισχνό προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (2-1 τον Βόλο)

Κύπελλο: Ισχνό προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό (2-1 τον Βόλο)

Ένα γκολ του εφεδρικού Πάολο Φερνάντεθ άλλαξε τις ισορροπίες στο ζευγάρι Παναθηναϊκού-Βόλου για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «πράσινοι» κέρδισαν στη Λεωφόρο, αλλά το τελικό 2-1 δίνει σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στους Θεσσαλούς.

Ο Φεντερίκο Μακέντα άνοιξε το σκορ με γυριστό πλασέ στο 25’, μετά από πάσα του Παλάσιος. Ο Ιταλός βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος έκλεψε τη μπάλα από τον απρόσεκτο Τσοκάνη και «εκτέλεσε» ανενόχλητος για το 2-0 στο 50ό λεπτό. Νωρίτερα (45’) ο Βέλεθ αστόχησε ανενόχλητος.

Αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν παραδόθηκαν και πέτυχαν το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ αμέσως μετά (56’) με τον Φερνάντεθ. O 23χρονος Ισπανός, που έδωσε πνοή στην ομάδα του Βόλου, αξιοποίησε την εκπληκτική ασίστ που του έδωσε με τακουνάκι ο Φαν Βέερτ.

Ο Κότνικ απέτρεψε το 3-1 στο 81’ με δύσκολη απόκρουση στο φάουλ του Βιτάλ, αλλά στο ισορροπημένο τελευταίο ημίωρο δεν δημιουργήθηκαν πολλές φάσεις, αφού οι ομάδες φοβήθηκαν να ρισκάρουν.

Ο Παναθηναϊκός μετράει πλέον τρεις συνεχόμενες νίκες. «Δικαιούμασταν καλύτερο σκορ, η πρόκριση είναι ανοιχτή, το γκολ εκτός έδρας μετράει πολύ σε αγώνες Κυπέλλου», δήλωσε ο προπονητής του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς. «Το γκολ που δεχθήκαμε λειτούργησε ανασταλτικά για όλη την ομάδα και μας έκανε πιο προσεκτικούς».

«Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ διαφορετικό από το πρώτο, μπήκαμε με διάθεση να παίξουμε και να κρατήσουμε τη μπάλα», είπε ο προπονητής του Βόλου, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ. Ο Βόλος συμπλήρωσε πέντε αγώνες χωρίς νικηφόρο αποτέλεσμα. «Θα πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στη δουλειά μας και στον εαυτό μας», σχολίασε ο Ισπανός.

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) «κιτρίνισε» τους Μαουρίσιο, Μπαρτόλο, Τσοκάνη, Ρίνερ.

Για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξαν οι Διούδης, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Βιγιαφάνιες (69’ Πέρεθ), Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (90’ Μπουζούκης), Παλάσιος (80’ Βιτάλ), Αϊτόρ (80’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα.

Ο Βόλος έπαιξε με τους Κότνικ, Γκιουλέν, Φεράρι, Πουρίτα (46’ Φερνάντες), Ρίνερ, Τσοκάνη, Νίνη (74’ Σοάρες), Ρεγκατέν (83’ Ορόζ), Μπαρτόλο (46’ Ρομέρο), Τερεζίου (63’ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.

Πριν τον αγώνα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός βράβευσε τον μαραθωνοδρόμο Κώστα Γκελαούζο, που πανηγύρισε τυλιγμένος με την πράσινη σημαία τη νίκη του στον πρόσφατο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter