Κύπελλο με υπογραφή Μέσι η Μπαρτσελόνα! (video)

Κύπελλο με υπογραφή Μέσι η Μπαρτσελόνα! (video)

Ο Λουίς Ενρίκε αποχαιρετά τη Βαρκελώνη ως κυπελλούχος για τρίτη σερί χρονιά. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 της Αλαβές στον τελικό, με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει, να δίνει ασίστ και να έχει συμμετοχή σε ένα ακόμα γκολ.

Όταν ο Μέσι έχει κέφια, η Μπαρτσελόνα είναι πάντα φαβορί σε ματς που κρίνει τίτλο. Ο Αργεντινός έφτασε τα 26 γκολ σε 25 τελικούς με τη φανέλα της Μπάρτσα, είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του και φέτος είναι πρώτος σκόρερ στην Πριμέρα, στο Champions League, αλλά και στο Κύπελλο!

H Aλαβές μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να κόψει το ρυθμό της Μπάρτσα με δυνατά μαρκαρίσματα και κλειστούς χώρους, ενώ ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη μια ανάσα από το γκολ. Στο 36′ Ο Ιμπάι Γκόμεθ βρήκε δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας, χωρίς όμως να πάει στα δίχτυα. Η Μπαρτσελόνα απάντησε όχι με ευκαιρία, αλλά με γκολ.

Ο ορεξάτος Μέσι συνδυάστηκε άψογα με τον Νεϊμάρ και με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο άνοιξε το σκορ. Οι Βάσκοι ισοφάρισαν στο 33′ με τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τεό, αλλά δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα ο Νεϊμάρ έκανε με κοντινό πλασέ το 2-1, φάνηκε όμως να είναι οριακά σε θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μέσι με εκπληκτική ενέργεια και κάθετη πάσα βρήκε τον Πάκο Αλκάθερ και εκείνος πλάσαρε για το 3-1. Ο Λιονέλ Μέσι είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του.

Η Μπάρτσα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος γνωρίζοντας ότι ποτέ ομάδα με προβάδισμα δύο τερμάτων σε τελικό Copa del Rey δεν έχασε το τρόπαιο. Ο Ορεξάτος Μέσι βρήκε τον Αλκάθερ στο 50′ αλλά ο Πατσέκο κατάφερε να τον σταματήσει. Μολονότι η Αλαβές σταδιακά άφηνε όλο και περισσότερους χώρους, οι Καταλανοί δοκίμασαν μόνο δύο μακρινά σουτ, πριν τρομάξουν… προσωρινά. Στο 71′ ο Μανού Γκαρθία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μια ένταση στο 76′ έκοψε για λίγο τον ρυθμό. Οι παίκτες του Ενρίκε έδωσαν λίγο χώρο στον αντίπαλο και έκαναν διαχείριση του σκορ. Το 3-1 έμεινε μέχρι τη λήξη, στο 29ο «μπλαουγράνα» Κύπελλο και τέταρτο διαδοχικό.

Μπαρτσελόνα: Σίλεσεν, Μασεράνο (11′ Αντρέ Γκόμες), Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Ουμτιτί, Ινιέστα, Ράκιτιτς (83΄Βιδάλ), Μπούσκετς, Μέσι, Νεϊμάρ, Πάκο Αλκάθερ

Αλαβές: Πατσέκο, Φεντάλ, Έλι, Βιγκαράι, Ερνάντες (79′ Ρομέρο), Κίκο Φεμένια, Μανού Γκαρθία, Έντγκαρ Μέντεθ (59′ Βίκτορ Καμαράσα), Μάρκος Γιορέντε, Ιμπάι Γκόμεθ (60′ Ρούμπεν Σομπρίνο), Ντέιβερσον

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter