Κύπελλο μπάσκετ: Ιστορική πρόκριση για το Περιστέρι

Κύπελλο μπάσκετ: Ιστορική πρόκριση για το Περιστέρι

Το Περιστέρι προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του, με το 77-65 επί της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Final-8. Τον συναρπαστικό αγώνα παρακολούθησαν περίπου 500 θεατές στο Ηράκλειο.

Το δεύτερο εισιτήριο θα κριθεί από το «ντέρμπι αιωνίων» μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, που θα ξεκινήσει στις 7.15 μ.μ. το Σαββατόβραδο στο Ηράκλειο.

Στο ημίχρονο η ΑΕΚ προηγήθηκε με 39-34, αλλά το Περιστέρι επέστρεψε στο παρκέ με σερί 10-0 και μοναδικό σκόρερ τον Σιλβέν Φρανσίσκο. Η «Ένωση» πέρασε με 58-52 και 62-59 στις αρχές της δ’ περιόδου με ενορχηστρωτή τον 38χρονο Ξανθόπουλο, αλλά το Περιστέρι προσπέρασε με τρίποντα του Λεωνίδα Κασελάκη και του Φρανσίσκο και σερί 0-17, που έγραψε το 62-76 στο 38ο λεπτό.

Ο Φρανσίσκο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, με 33 πόντους (4/4 διπ., 4/8 τριπ., 11/11 β.). Διακρίθηκαν και οι Κασελάκης 11, Χάμερ 10, Ντένμον 10, Μπίλαν 9. «Είναι κάτι τρομερό για τον σύλλογο και για την πόλη, μια μεγάλη μέρα», είπε ο προπονητής του Περιστερίου. «Δείξαμε χαρακτήρα και ανατρέψαμε την κατάσταση στα τελευταία λεπτά. Η αναμόρφωση της ομάδας είναι σαν εγχείρηση εγκεφάλου».

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε χωρίς τους Μίτσελ, Μάντσεν, Κόνιαρη, αλλά ο Μάιλς έπαιξε κανονικά παρά τον προχθεσινό τραυματισμό του και πέτυχε 21 πόντους. Ωστόσο, ο Ουίλιαμς χτύπησε στον αστράγαλο στα τέλη της γ’ περιόδου (53-53) και αποχώρησε με 6 πόντους, όπως και ο Στρέλνιεκς που έπαθε τράβηγμα.

Από την ΑΕΚ ξεχώρισαν και οι Γιάνκοβιτς 11, ΜακΓκριφ 9, Φλιώνης 6. «Μας λύγισαν οι απουσίες και οι περιορισμένες επιλογές, αλλά είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μας», δήλωσε ο Ηλίας Καντζούρης.

Στους προημιτελικούς της Πέμπτης, το Περιστέρι είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ (77-64) και η ΑΕΚ τον Πανιώνιο μετά από παράταση (93-88, κανονικός αγώνας 84-84).

Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή στις 7.15 μ.μ., ενώ δεν προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνα για την 3η-4η θέση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter