Κυπελλούχος Γερμανίας η Ντόρτμουντ

Κυπελλούχος Γερμανίας η Ντόρτμουντ

Η Μπορούσια νίκησε την Αϊντραχτ με 2-1 και έσπασε την γκίνια της στους τελικούς

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ κατέκτησε απόψε το 5ο Κύπελλο Γερμανίας στην ιστορία της, αφού στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου νίκησε 2-1 την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Αυτός ήταν είναι ο τέταρτος σερί τελικός για την Ντόρτμουντ, που είχε χάσει τους προηγούμενους τρεις.

Μόλις στο 8’ η Ντόρτμουντ, που μπήκε στο ματς με τον αέρα του φαβορί άνοιξε το σκορ. Ο Ντεμπελέ κινήθηκε στην περιοχή, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με το αριστερό νίκησε τον Χραντέτσκι . Όμως το γκολ, αντί να διώξει το όποιο άγχος από την Μπορούσια, την «κοίμισε». Παρά τις φωνές του προπονητή της της στη συνέχεια, η Μπορούσια χαλάρωσε και η Αϊντραχτ βγήκε στην επίθεση. Και στο 29′ έφθασε στην ισοφάριση με εξαιρετική κίνηση του Ρέμπιτς και άψογο πλασέ.

Η Αϊντραχτ πήρε θάρρος και βγήκε για τα καλά μπροστά για το δεύτερο γκολ, αλλά στάθηκε άτυχη στο 39’, καθώς είχε δοκάρι με τον Σεφέροβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόλογος για την Μπορούσια, που μπήκε στο ματς για να το καθαρίσει. Ειχε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, είχε δύο δοκάρια (στο 63’ με τον Ντεμπελέ και στο 85’ με Ομπαμεγιάνγκ ) και κατάφερε να πετύχει το 2-1 με πέναλτι του πρώτου σκόρερ της στο 67’, όταν ο Χραντέτσκι ανέτρεψε τον Πούλισιτς

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. (3-4-2-1): Χραντέτσκι, Αμπραάμ, Χέκτορ, Βαγιέχο, Τσάντλερ (72’ Μέγιερ), Μεντόγεβιτς (56’ Ταβατά), Γκατσίνοβιτς, Οσίπκα, Φαμπιάν (78’ Μπλουμ), Ρέμπιτς – Σεφέροβιτς.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (3-1-4-2): Μπούρκι, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα (76’ Ντουρμ), Γκερέιρο, Πίστσεκ, Ντεμπελέ, Καγκάουα, Σμέλτσερ (46’ Κάστρο), Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις (46’ Πούλισιτς).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter