Κυπελλούχος η Λέστερ στην Αγγλία

Κυπελλούχος η Λέστερ στην Αγγλία

Στα χέρια του αουτσάιντερ Λέστερ κατέληξε το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς νίκησε τη χρυσοποίκιλτη Τσέλσι με 1-0 στο Ουέμπλεϊ μπροστά σε 10.000 φιλάθλους και θριάμβευσε στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό του κόσμου, για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά από 4 χαμένους τελικούς.

Ο Βέλγος μέσος Γιούρι Τίλεμανς πέτυχε το νικητήριο γκολ της Λέστερ στο 64ο λεπτό με υπέροχο πλασέ. Η υπεροχή των Λονδρέζων στο ημίωρο που ακολούθησαν ήταν φλύαρη και δεν μεταφράστηκε σε φάσεις, με εξαίρεση δύο αποκρούσεις του Σμάιχελ σε κεφαλιά του Τσίλγουελ στο 76’ και σουτ του Μάουντ στο 87’.

Η Τσέλσι σκόραρε στο φινάλε και βιάστηκε να πανηγυρίσει, αλλά το αυτογκόλ του Μόργκαν στο 90’ ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR ως οφσάιντ.

Οι δύο ομάδες θα μονομαχήσουν ξανά την ερχόμενη Τρίτη στο Λονδίνο για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με έπαθλο μία θέση στο επόμενο Champions League.

Η Τσέλσι έχει δύο βαθμούς λιγότερους από τη νέα κυπελλούχο (64-66), αλλά η πέμπτη Λίβερπουλ (60) μπορεί να τις ξεπεράσει αμφότερες, εφ’ όσον κερδίσει τους τρεις αγώνες που υπολείπονται. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο ενώ η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ θα τερματίσει σίγουρα δεύτερη.

Η Σίτι και η Τσέλσι θα αναμετρηθούν και στον τελικό του Champions League, στις 29 Μαΐου στο Πόρτο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter