Κυπριακό: Αφήνει τις συνομιλίες και πάει Πακιστάν ο Ακιντζί!

Κυπριακό: Αφήνει τις συνομιλίες και πάει Πακιστάν ο Ακιντζί!

Η «Ισλαμική Διάσκεψη» του Πακιστάν φαίνεται πως είναι προτεραιότητα για τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος δεν θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Κύπρου, ενώ ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει πως μετά τη Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη»!

Είναι ολοφάνερο ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά ροκανίζει τον χρόνο, εκτίμησε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος σημείωσε ότι μετά τον Ιανουάριο στη Γενεύη, η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη».

Ύστερα από 22 μήνες διαπραγματεύσεων, τόνισε ο κ. Κασουλίδης, ο κ. Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του προέδρου Αναστασιάδη. Μιλώντας στο ΡΙΚ, παρέπεμψε σε δηλώσεις του Μ. Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρίας, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, πρόσθεσε ο υπουργός, εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων και για να ροκανίσουν τον χρόνο.

Η Τουρκία γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε μια διεθνή διάσκεψη, ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, για να υπογραμμίσει πως, από τον Ιανουάριο, τίποτε δεν προχώρησε σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες των εσωτερικών θεμάτων.

Εμείς θέλουμε ο διάλογος να συνεχίζεται και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται, επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν ή να φθάσουν όσο πιο κοντά σε κλείσιμο των εσωτερικών πτυχών.

Στο… Πακιστάν ο Ακιντζί!

Στο Πακιστάν μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα ο Μουσταφά Ακιντζί, όπου πραγματοποιείται η Ισλαμική Διάσκεψη και στην οποία το ψευδοκράτος της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» συμμετέχει με το καθεστώς του παρατηρητή. Ο ίδιος ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη πως «θα απουσιάζει την επόμενη περίοδο από την Κύπρο».

Ο Ακιντζί υποστήριξε ότι δεν καθυστερεί τη διαδικασία, λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία. Χαρακτήρισε «άδικη» τη θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, πως οι ενέργειες του ίδιου εξηγούνται από το δημοψήφισμα στην Τουρκία, σημειώνοντας πως αν και οι περίοδοι εκλογών και δημοψηφισμάτων είναι ευαίσθητες περίοδοι, η ίδια η ‘Αγκυρα δεν έχει εγείρει τέτοιο θέμα στους Τουρκοκύπριους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter