«Επιστρέψτε με λύση»

Κυπριακό: Διαδήλωση στη νεκρή ζώνη: «Μην μας προδώσετε!»

Ογκώδης σε συμμετοχή και δυναμική σε παλμό ήταν η δικοινοτική εκδήλωση στην «νεκρή ζώνη» στο τέρμα της οδού Λήδρας στην Λευκωσία, που έληξε αργά χθες το βράδυ.

Την εκδήλωση οργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «Unite Cyprus Now» («Ενώστε την Κύπρο Τώρα») και σ' αυτήν έδωσαν το παρόν τους εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που κατέκλυσαν την οδό Λήδρας, στο τέρμα της οποίας υπάρχει σημείο ελέγχου για διάβαση προς και από το κατεχόμενο τμήμα της κυπριακής πρωτεύουσας. Οι πολίτες με πανό και συνθήματα, ζήτησαν από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να επιστρέψουν από την Ελβετία, με ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την λύση του Κυπριακού.

Η εκδήλωση έληξε με την έγκριση κοινής διακήρυξης, με την οποία καλούνται οι δύο ηγέτες της Κύπρου «να αδράξουν την ευκαιρία και να γραφτούν στην ιστορία ως δύο μεγάλοι, οραματιστές ηγέτες, που ξεπέρασαν τους φόβους τους και έκαναν αυτό που είναι σωστό για τις επόμενες γενιές».

Στην διακήρυξη τονίζεται προς τους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί: «Μην μας προδώσετε!».

Επίσης η πρωτοβουλία «UniteCyprusNow» καλεί τις εγγυήτριες δυνάμεις να είναι εποικοδομητικές και να ενισχύσουν τις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου, τονίζοντας «τη σημαντική συμβολή που θα έχει η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, στη σταθερότητα σε μια πολύ ταραγμένη περιοχή του κόσμου και τις ευκαιρίες που θα προσφέρει η επανένωση του νησιού».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.