Κυπριακό: Μεγάλη Τρίτη (11/4) η επανέναρξη των συνομιλιών

Κυπριακό: Μεγάλη Τρίτη (11/4) η επανέναρξη των συνομιλιών

Την Τρίτη, 11 Απριλίου θα επαναληφθούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, που διακόπηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την επανέναρξη των συνομιλιών, η οποία επανέναρξη είναι αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν σήμερα Τρίτη, στις Βρυξέλλες, ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί και των χωριστών επαφών με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, που είχε το τελευταίο διάστημα ο ειδικός απεσταλμένος του, Έιντε.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπάρχει έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών στο άμεσο μέλλον κι εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη σημερινή εξέλιξη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «πως θα επικεντρωθούμε σε ένα δημιουργικό διάλογο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουσταφά Ακιντζί αποχώρησε από το τραπέζι των συνομιλιών, μετά την απόφαση της Βουλής για αναφορά στα σχολεία του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.

Νωρίτερα πάντως, ο τουρκοκύπριος ηγέτης είχε ανακοινώσει ότι περιμένει τις εξελίξεις των επομένων ημερών για τροποποίηση από τη Βουλή της σχετικής απόφασης. «Από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών θα εξαρτηθεί η επανέναρξη των συνομιλιών, στις 11 του μήνα. Οι θέσεις μας είναι γνωστές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ακιντζί .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter