Κυπριακό: Ούτε τα προσχήματα στα εθνικά θέματα δεν κρατάει ο Μητσοτάκης

Κυπριακό: Ούτε τα προσχήματα στα εθνικά θέματα δεν κρατάει ο Μητσοτάκης

Ακόμα και τα εθνικά θέματα τα υποτάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κομματικό του συμφέρον.

Θα έλεγε κανείς πως ιδιαίτερα σε αυτά θα έπρεπε να πάρει τις αποστάσεις του καθώς όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου πρέπει πάντα να είναι ενωμένες –όσο αυτό είναι εφικτό- για ένα συγκεκριμένο στόχο.

Ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν διστάζει για πολιτικά οφέλη να υποτάσσει το εθνικό στο κομματικό. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει!

Δεν εξηγείται αλλιώς ο χαιρετισμός του προς την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, του κόμματος του νυν προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη.

Αφού το αναφέρει ως αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει:

«…η ιστορία έχει δείξει ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη μεγαλόνησο, είμαστε οι πολιτικές δυνάμεις των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων επιλογών.»

Για να καταλήξει:

«Φίλες και φίλοι, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός ανήκουμε στη μεγάλη πολιτική οικογένεια του ΕΛΚ. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν από τις ίδιες θέσεις το στοίχημα της 30ης Μαΐου. Όταν ο κυπριακός λαός θα εκλέξει τη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων για τα επόμενα πέντε χρόνια και πιστεύουμε ότι η επιλογή του θα είναι και πάλι η σωστή. Γιατί ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει ισχυρή Κύπρος στην Ευρώπη και στον κόσμο. Γι’ αυτό και είμαστε στο πλευρό σας. Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή επιτυχία»

Μάλλον είναι αδύνατον για τον Έλληνα πρωθυπουργό να σκεφτεί εθνικά και όχι κομματικά –τουλάχιστον σε τόσο σημαντικά θέματα- και να μην προσπαθεί να μηδενίζει τις απόψεις όλων των άλλων κομμάτων καταντώντας κομματικός πολιτικός πλασιέ.

Χαρακτηριστικό ωστόσο είναι πως το βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ο Δημοκρατικός Συναγερμός, δεν υπήρξε όλος ο χαιρετισμός, αλλά μόνον ένα μικρό τμήμα που αφορά την πανδημία και την οικονομία, αποφεύγοντας τις κομματικές αναφορές(δείτε όλο τον χαιρετισμό και το βίντεο πιο κάτω).

Όλο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, αγαπητέ μου Νίκο Αναστασιάδη. Κύριε Πρόεδρε του Δημοκρατικού Συναγερμού αγαπητέ μου Αβέρωφ Νεοφύτου, κυρίες και κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές, φίλες και φίλοι. Με χαρά απευθύνομαι απόψε στα στελέχη και τους φίλους του Δημοκρατικού Συναγερμού. Του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος, συνεργάζομαι για καιρό με τον ηγέτη της Κύπρου αλλά και τον αρχηγό της ιστορικής σας παράταξης. Μας ενώνει λοιπόν η κοινή προσπάθεια για το καλό των χωρών μας, απέναντι στις κοινές προκλήσεις. Και η ιστορία έχει δείξει ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στη μεγαλόνησο, είμαστε οι πολιτικές δυνάμεις των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων επιλογών. Στο ίδιο μετερίζι λοιπόν μας βρίσκουν και τα ζητούμενα των καιρών που έρχονται. Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν πλέον στον δρόμο της εξόδου από την πανδημία. Και παρά τις απώλειες που είχαν, στάθηκαν όρθιες και δυνατές απέναντι σε αυτήν την παγκόσμια καταιγίδα. Πρώτος μας στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση του αγαθού της υγείας. Όμως σε Αθήνα και Λευκωσία δεν σταματούμε να εργαζόμαστε για τη στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, οι εμβολιασμοί προχωρούν ταχύτατα και όλα δείχνουν ότι χωρίς να εφησυχάζουμε, μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα πιο ελεύθερο και παραγωγικό καλοκαίρι. Οι χώρες μας άλλωστε ήταν από αυτές που κατέθεσαν ήδη τα εθνικά τους σχέδια ανάκαμψης για τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στη μετά covid εποχή. Συνεπώς η επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης μπορεί να γίνει αφετηρία μιας ταχύτατης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Αλλά και πρώτιστο όπλο ισχύος για τη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων.

Η διεθνής νομιμότητα παραμένει η πυξίδα μας στο κυπριακό. Με διαυγή την κοινή μας επιδίωξη. Μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, χωρίς ξένους εγγυητές χωρίς κατοχικούς στρατούς. Μια λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί και ως μέλος και των δυο Οργανισμών, η Κύπρος είναι σε θέση να διασφαλίσει την ευημερία όλων των Κυπρίων. Κι ακριβώς για αυτό οι τουρκικές θέσεις περί δυο κρατών, απορρίπτονται εξ αρχής. Η νομιμοποίηση της διχοτόμησης δεν χωράει ούτε στην πραγματικότητα ούτε στον πολιτισμό του 21ου αιώνα.

Φίλες και φίλοι, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός ανήκουμε στη μεγάλη πολιτική οικογένεια του ΕΛΚ. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν από τις ίδιες θέσεις το στοίχημα της 30ης Μαΐου. Όταν ο κυπριακός λαός θα εκλέξει τη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων για τα επόμενα πέντε χρόνια και πιστεύουμε ότι η επιλογή του θα είναι και πάλι η σωστή. Γιατί ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει ισχυρή Κύπρος στην Ευρώπη και στον κόσμο. Γι’ αυτό και είμαστε στο πλευρό σας. Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή επιτυχία.»

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter