Κυπριακό: Συνεχίζεται για 7η ημέρα η Διάσκεψη

Κυπριακό: Συνεχίζεται για 7η ημέρα η Διάσκεψη

Συνεχίζονται οι συνομιλίες και σήμερα, 7η ημέρα, της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας και 2η μέρα της διαπραγμάτευσης για το κρίσιμο κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας. 

Στις 10.00 αρχίζουν οι συνομιλίες στο τραπέζι (2) για τις εσωτερικές πτυχές και στις 11.00 στο τραπέζι (1) για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Αυτές είναι και οι μοναδικές πληροφορίες που διέρρευσαν μαζί με το ενδεχόμενο της επιστροφής του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, την προσεχή Πέμπτη. Κατά τα λοιπά όλες οι πλευρές αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις.

Ωστόσο δυσφορία προκάλεσε χθες δηκτικό σχόλιο του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το περιεχόμενο των προτάσεων που κατέθεσαν οι ε/κ, το οποίο απαντήθηκε δεόντως από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης τονίζοντας: «Ενδεχομένως επιθυμούν άλλες σκοπιμότητες, ενδεχομένως να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την κατάσταση πραγμάτων. Επειδή μας παρακολουθεί ο κυπριακός λαός που πραγματικά ενδιαφέρεται να υπάρξει αποτέλεσμα στις συζητήσεις εδώ στην Ελβετία, θα καλέσω τον υπουργό Εξωτερικών να μιλήσει δημόσια για την τουρκική πρόταση. Να δώσει στη δημοσιότητα, να περιγράψει την τουρκική πρόταση όπως έχει υποβληθεί στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

Μοναδική ένδειξη του περιεχομένου και του κλίματος που επικράτησε στη χθεσινοβραδινή πενταμερή διάσκεψη για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, αργά χθες το βράδυ, ήταν η φράση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη: «Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι είναι όλα όπως τα θέλαμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter