Κυπριακό: Το τηλεφώνημα Αναστασιάδη στον Τσίπρα

Ο Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε με Τουρκοκύπριο ηγέτη,Μουσταφά Ακιντζί.

Για τη νέα διάσκεψη που θα γίνει τον Μάρτιο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είπε ότι το επίπεδό της δεν έχει καθορισθεί, «αλλά θα έχει την ίδια μορφή με την προηγούμενη, αφού σε αυτήν θα συμμετέχουν η Κυπριακή Δημοκρατία, οι δύο κοινότητες, οι τρείς εγγυήτριες δυνάμεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στις συναντήσεις του Φεβρουαρίου θα γίνεται συζήτηση με στόχο την επίλυση των μειζόνων θεμάτων, που αφορούν τα πέντε κεφάλαια της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού.

Θα γίνεται, επίσης, συζήτηση για την πτυχή της ασφάλειας και των εγγυήσεων, η οποία ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να είναι καταληκτική, αφού υπάρχουν και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Οι διαπραγματευτές πρόσθεσε, θα συνεχίζουν να συζητούν, για να επιλύσουν μικρότερης σημασίας διαφορές και προβλήματα που υπάρχουν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.