Κύπρος: 25 νέα κρούσματα κορονοϊού

Κύπρος: 25 νέα κρούσματα κορονοϊού

Εικοσι – πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Πρόκειται ως επί το πλείστον για περιστατικά που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Αναλυτικά, σε σύνολο 1.850 εργαστηριακών διαγνώσεων:

Από 676 δείγματα μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψε 1 κρούσμα. Από 129 δείγματα στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Από 796 δείγματα στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, προέκυψε 1 κρούσμα. Από 42 δείγματα στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από προσωπικούς ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των ιατρείων δημόσιας υγείας, προέκυψαν 2 κρούσματα.

Από 123 δείγματα μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 20 κρούσματα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από τα δείγματα των κατοίκων του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 75 εργαστηριακές διαγνώσεις και από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των γενικών νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 9 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.114.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται εφτά άτομα, ένα εκ των οποίων στη μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευόμενων ασθενών είναι σταθερή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter