Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού βρέφους 5 μηνών

Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού βρέφους 5 μηνών

Διοικητική έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, όσον αφορά την υπόθεση κακοποίησης πεντάμηνου κοριτσιού, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον οι χθεσινές δημόσιες τοποθετήσεις από γιατρό για βιασμό ήταν τεκμηριωμένες.

Παράλληλα, θα διερευνηθεί, εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ως είθισται.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας δεν θα γίνει καμία ανακοίνωση.

Σήμερα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δημοσιεύτηκε δήλωση του διευθυντή του Μακαρείου Νοσοκομείου, δρα Ανδρέα Νεοφύτου, σύμφωνα με τον οποίο «δεν φαίνεται ότι υπάρχει βιασμός». Το πεντάμηνο κοριτσάκι και η μητέρα του βρίσκονται σε ασφαλή χώρο υπό την προστασία του Οργανισμού «Hope For Children». Ο ανώτερος κοινωνικός λειτουργός του Οργανισμού, Μάριος Νικολάου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι χθες ο γιατρός «προχώρησε σε διάγνωση, προτού διεξαχθεί εμπεριστατωμένη έρευνα» και ανέφερε ότι δεν δόθηκε χρόνος για να συνεδριάσει η πολυθεματική ομάδα και να ασχοληθεί, όπως πρέπει με το θέμα.

Σημείωσε ότι όλοι οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών, πρέπει να είναι προσεκτικοί και φειδωλοί στις δηλώσεις τους κι αν είναι δυνατόν να μην προβαίνουν σε δηλώσεις. Είναι θέμα χρόνου, είπε ο κ. Νικολάου, να λεχθούν και τα πραγματικά συμβάντα από την Αστυνομία και να τελειώσει αυτή η ιστορία, που πήρε διαστάσεις που δεν έπρεπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter