Κύπρος: «Δεν είναι αναγνώριση» του ψευδοκράτους το ρωσικό γραφείο προξενικών υπηρεσιών

Κύπρος: «Δεν είναι αναγνώριση» του ψευδοκράτους το ρωσικό γραφείο προξενικών υπηρεσιών
Cyprus Erdogan Signs

Το άνοιγμα γραφείου που θα προσφέρει προξενικές υπηρεσίες της Ρωσίας στα Κατεχόμενα της Κύπρου, μάλλον προκαλεί ταραχή και το ρωσικό πρακτορείο TASS με τρίτο τηλεγράφημα σε τρεις μόνο ώρες προσπαθεί να απαλύνει τις πρώτες εντυπώσεις.

Φιλοξενεί δηλώσεις του αυτοαποκαλούμενου «προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)» και του «υπουργού Εξωτερικών» του ψευδοκράτους που καλοσωρίζουν την κίνηση της ρωσικής διπλωματίας αλλά δεν το θεωρούν αναγνώριση της «ΤΔΒΚ»

«Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα για άνοιγμα προξενείου, αλλά υπήρξαν πρωτοβουλίες για άνοιγμα γραφείου. Έχουμε μια αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου αυτού του είδους εδώ. Δεν είμαστε αντίθετοι να έχουμε επίσης ένα ρωσικό γραφείο», είπε ο Ερσίν Τατάρ.

Με τη σειρά του ο «ΥΠΕΞ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι η Ρωσία «ήθελε να ανοίξει ένα γραφείο εδώ και περίπου ένα χρόνο». «Το άνοιγμα ενός προξενείου είναι ένα διαφορετικό θέμα και δεν γίνεται λόγος για αυτό. Υπήρξε αίτημα να ανοίξει ένα γραφείο όπως αυτό που έχουν οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Η αναγνώριση είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα», διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα της Κύπρου

Νωρίτερα ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Μουράτ Ζιαζίκοφ δικαιολόγησε το άνοιγμα του γραφείου παροχής προξενικών υπηρεσιών στα Κατεχόμενα ως πράξη «ανθρωπιστική».

«Όσον αφορά τις προσεγγίσεις μας στο Κυπριακό, παραμένουν αμετάβλητες. Συνεχίζουμε να τηρούμε μια πολιτική αρχών και να υποστηρίζουμε με συνέπεια μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση εντός του γνωστού διεθνούς και νομικού πλαισίου που κατοχυρώνεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter