Κύπρος: Έρχεται νέα παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις για τον serial killer «Ορέστη»

Κύπρος: Έρχεται νέα παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις για τον serial killer «Ορέστη»

Μετά τη χθεσινή παραίτηση που υπέβαλλε στον Πρόεδρο της Κύπρου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου η οποία και έγινε αποδεκτή, νέα παραίτηση αναμένεται σήμερα, αυτή τη φορά από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση «Ορέστης».

Σύμφωνα με το philenews.com ο κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, διαβαίνει σήμερα το κατώφλι του Προεδρικού υπό το βάρος της παραίτησης του πολιτικού προϊσταμένου του, Ιωνά Νικολάου, ο οποίος αποχωρεί επικαλούμενος λόγους συνείδησης.

Η αποχώρηση του Ι. Νικολάου έβαλε περαιτέρω πίεση προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αφού ως πολιτικός προϊστάμενος σημείωσε πώς «ο υπουργός δεν αναμειγνύεται και ούτε πρέπει να αναμειγνύεται στον χειρισμό και τη διερεύνηση οποιωνδήποτε καταγγελιών». Μια δήλωση με την οποία διαχωρίζει τις ευθύνες, υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες του Αρχηγού, για τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία χειρίστηκε την όλη υπόθεση των καταγγελιών για τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κατάληξη της σημερινής συνάντησης του Αρχηγού Αστυνομίας με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην παρουσία και του Ιωνά Νικολάου είναι μονόδρομος και αυτό το οποίο θα συζητηθεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ανακοινωθεί η παραίτηση του επικεφαλής του αστυνομικού Σώματος.

Ιωνάς: Για λόγους ευθιξίας

Στην πολιτική ευθιξία του εστίασε τη δήλωση παραίτησής του χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος τόνισε πως είναι παντελής άδικη η απόδοση ευθυνών στην Κυβέρνηση. 

«Υπέβαλα την παραίτησή μου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο, γνωρίζοντας ότι δεν έχω οποιαδήποτε ευθύνη για τους χειρισμούς των καταγγελιών και ούτε έτυχα οποιασδήποτε ενημέρωσης για αυτές από την Αστυνομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωνάς Νικολάου.

Αναφερόμενος περαιτέρω στους λόγους της παραίτησής του, επεσήμανε τον συγκλονισμό της κοινωνίας από το στυγερό έγκλημα, αλλά και τα όσα γνωστοποιούνται σε σχέση με τους χειρισμούς και τις πιθανές παραλείψεις των αρμοδίων διωκτικών Αρχών.

Αναφέρθηκε σε νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουν στην κοινωνία, επικαλούμενος τις συνεπακόλουθες προεκτάσεις του εγκλήματος, υποδεικνύοντας ότι η Αστυνομία και τα μέλη της παραμένουν να είναι μέλη της ίδιας κοινωνίας, γι’ αυτό η αναζήτηση των ευθυνών αφορά όλους μας. Στους λόγους παραίτησης αναφέρθηκε και στη διαφαινόμενη ελλιπή διερεύνηση των καταγγελιών, αλλά και στην ανάγκη διεξαγωγής έρευνας που θα διασφαλίζει τα εχέγγυα ανεξάρτητης, πλήρους και αντικειμενικής.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας συνεχίζονται για μία ακόμη ημέρα την δύσκολη επιχείρηση για τον εντοπισμό και ανάσυρση των βαλιτσών με τις σορούς των θυμάτων του Νίκου Μεταξά.

Σύμφωνα με το cyprustimes.com κατά τη χθεσινή πολύωρη και ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση, ανασύρθηκε μόνο ένα τσιμεντομπλόκ και όχι η βαλίτσα θανάτου. Το τσιμεντομπλόκ ανασύρθηκε από βάθος τριών μέτρων. Σήμερα πιάνουν ξανά δουλειά με στόχο να φτάσουν σε μεγαλύτερο βάθος –περίπου 10 μέτρων- ώστε να καταβάλουν νέες προσπάθειες για εντοπισμό και ανάσυρση της βαλίτσας.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε ομοιάζει με αυτό που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα, με τη μία νεκρή γυναίκα μέσα που πιστεύεται ότι είναι η Livia Florentina Bunea.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter