Kύπρος: Έτσι γνώριζε τα θύματα του ο 35χρονος serial killer

Kύπρος: Έτσι γνώριζε τα θύματα του ο 35χρονος serial killer

Μέσω της δεύτερης πιο δημοφιλούς πλατφόρμας γνωριμιών, το Badoo γνώρισε ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς Νίκος Μεταξάς τα θύματα του. 

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα γνωριμιών που είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής μετά το Tinder, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για πολίτες από τις Φιλιππίνες.  Αυτό είναι κάτι που διαπιστώνεται με την πρώτη ματιά, όταν κάποιος κάνει εγγραφή στην εν λόγω πλατφόρμα γνωριμιών, όπως δήλωσε στο Sigmalive ο Ντίνος Παστός, ειδικός σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου.

Δεν υπάρχει λόγος εξήγησης γιατί οι Φιλιππινέζοι αλλά και πολίτες τρίτων χωρών, έδειξαν αυτή την ιδιαίτερη προτίμηση στο Badoo, αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο το αντίπαλον του δέος, Tinder.

Ο 35χρονος, που ήδη παραδέχθηκε τον φόνο δύο άτυχων γυναικών, φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι στο Badoo δίνεις ελάχιστα προσωπικά στοιχεία. Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει λογαριασμό και το μόνο που να εμφανίζει να είναι η φωτογραφία του και ένα όνομα ή ψευδώνυμο. Επίθετο δεν απαιτείται.

Μπορεί κάποιος να δώσει και πολύ περισσότερα στοιχεία εάν επιθυμεί, ωστόσο αυτό δεν κρίνεται αναγκαίο.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Οι αρχές αναζητούν κι άλλα πτώματα του serial killer – Τι δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας

Με λιγοστά στοιχεία, λοιπόν, που μάλιστα δεν μπορεί να εξακριβωθεί ότι είναι και πραγματικά, το μόνο που χρειάστηκε ο 35χρονος ήταν να εντοπίσει το θύμα του. Από τη στιγμή που το άλλο πρόσωπο βρισκόταν σε πλατφόρμα γνωριμιών, τότε το μόνο που είχε να κάνει ο δράστης ήταν να κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος, μέσω προσωπικών μηνυμάτων.

Σημειώνεται ότι για να επικοινωνήσουν δύο χρήστες μέσω του Badoo, πρέπει να γίνουν «match» μεταξύ τους, δηλαδή ν’ «ακολουθήσει» ο ένας τον άλλο. Σε περίπτωση που μόνο το ένα πρόσωπο ακολουθήσει ένα άλλο άτομο, τότε η συνομιλία μεταξύ των δύο αυτών ατόμων, είναι αδύνατη.

Μέσω του Badoo μπορείς να ρυθμίσεις την ακτίνα χιλιομέτρων που θέλεις να εντοπίσει η εφαρμογή άτομα που συμμετέχουν στο δίκτυο, την ηλικιακή ομάδα των συντρόφων που ψάχνεις, το φύλο και άλλα.

Καταληκτικά, όπως μας ανέφερε ο κ. Παστός, υπήρξαν και κατά το παρελθόν σοβαρά κρούσματα εγκληματικότητας στην εν λόγω πλατφόρμα στο εξωτερικό, μη αποκλείοντας ακόμα και φαινόμενα παιδεραστίας. 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter