Κύπρος: Η Μάλτα στηρίζει Λευκωσία

Κύπρος: Η Μάλτα στηρίζει Λευκωσία

 Την υποστήριξη της Μάλτας στις επιδιώξεις της κυπριακής κυβέρνησης στο Κυπριακό εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος συναντήθηκε στην Λευκωσία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

 Ο κ. Μουσκάτ τόνισε ότι η Μάλτα θα κάνει ότι «μπορεί ρεαλιστικά για να υποστηρίξει την προσπάθεια της Λευκωσίας και να καλέσει όλα τα μέρη να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών».

Αναφερόμενος στα θέματα της ατζέντας της μαλτέζικης Προεδρίας της ΕΕ , που απασχολούν το σύνολο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό πως σύσσωμη η Ένωση προσεγγίζει με ενότητα το θέμα της εξωτερικής μετανάστευσης, διότι τώρα, όπως είπε, θα πρέπει να συζητηθούν και οι εσωτερικές πτυχές της μετανάστευσης.

Ο Τζόζεφ Μουσκάτ χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη την κοινή διακήρυξη της Κομισιόν για τη Λευκή Βίβλο, που παρουσίασε χθες ο πρόεδρός της, για τα πέντε πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της κατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Μάλτας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τον διαβεβαίωσε για την ειλικρινή βούληση των Ελληνοκυπρίων για την εξεύρεση λύσης, «που δεν αφήνει νικητές και ηττημένους και που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter