Κύπρος: Η Ομόνοια καταγγέλλει διαφθορά και διαπλοκή

Κύπρος: Η Ομόνοια καταγγέλλει διαφθορά και διαπλοκή

Τα όργανα άρχισαν να χτυπούν εκ νέου για το κυπριακό ποδόσφαιρο, το οποίο πριν λίγα χρόνια είχε μπει υπό επιτήρηση από FIFA και UEFA και στο παρά πέντε γλίτωσε τη αποβολή ου από τον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Η διοίκηση της Ομόνοιας με ανακοίνωση της κάνει λόγο για διαφθορά και διαπλοκή στο κυπριακό ποδόσφαιρο, υπό την ανοχή μάλιστα της Ομοσπονδίας (ΚΟΠ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ομόνοια θα προχωρήσει σε καταγγελίες σε FIFA-UEFA και θα ζητήσει επιτροπεία. Η ανακοίνωση της Ομόνοιας:

«Η Διοίκηση αποφάσισε ομόφωνα σήμερα όπως καταγγείλει στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ τη διαφθορά και διαπλοκή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά και την ηγεσία του Κυπριακού ποδοσφαίρου διότι επιτρέπει και συμμετέχει σε αυτή την κατάσταση και δεν είναι πρόθυμη να την διορθώσει.

Επιπλέον, θα ζητήσουμε από την ΟΥΕΦΑ να θέσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο υπό την εποπτεία της, για όσο καιρό χρειαστεί, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξυγίανσή του. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει αρκετό υλικό πολλών χρόνων το οποίο είναι ικανό να πείσει την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ για να ανοίξουν την υπόθεση.

Εκτιμούμε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στον ΚΟΑ, την ΚΟΠ, την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ αυτό το υλικό. Εάν δεν γίνει παρέμβαση από την ΟΥΕΦΑ, τότε θα πρέπει να της ζητήσουμε να αποβάλει τις Κυπριακές ομάδες από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο μας, εάν η ίδια το κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίσει την εγκυρότητα, τη νομιμότητα και τη φήμη των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter