Κύπρος: Ιερέας και παπαδιά δηλώνουν αθώοι για το θάνατο της Έλενας (Video)

Κύπρος: Ιερέας και παπαδιά δηλώνουν αθώοι για το θάνατο της Έλενας (Video)

Έξι 24ωρα μετά τον θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή κι ο σάλος δε λέει να κοπάσει. Αλληλοκατηγορίες και επίρριψη ευθυνών ενώ μίλησαν η ψυχολόγος που παρακολουθούσε την 29χρονη αλλά και οι δύο εμπλεκόμενοι, ο ιερέας και η πρεσβυτέρα.

Όπως αναφέρεται είναι θέμα χρόνου να οδηγηθεί ενώπιον Δικαιοσύνης η παπαδιά, εναντίον της οποίας εκκρεμεί ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας εναντίον του κατηγορούμενου, η υπόθεση επαναξιολογήθηκε, και ο νυν Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για δίωξη της συζύγου του κατηγορούμενου για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Παράλληλα, σε επίπεδο Ιεράς Συνόδου, τίθεται εκ νέου το ζήτημα της καθαίρεσης του ιερέα, εξέλιξη την οποία προανήγγειλε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας από την Τρίτη. 

Τι είπε η ψυχολόγος της Έλενας Φραντζή

Σαφής ήταν η ψυχολόγος της Έλενας Φραντζή, η οποία ήταν και η επιστημονική μαρτυρία που λήφθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, όταν ο ιερέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για άσεμνη επίθεση κατά της θετής του κόρης.

«Λυπάμαι που παίρνει τώρα διαστάσεις και όχι πριν τον θάνατο της Έλενας», τόνισε η Μαρία Περδικογιάννη, η ψυχολόγος που παρακολουθούσε την άτυχη Έλενα Φραντζή.

«Δεν είχε στήριξη από τους φορείς που έπρεπε, δεν γινόταν πιστευτή», είπε η κυρία Περδικογιάννη μιλώντας για την περίπτωση της άτυχης Έλενας.

http://www.sigmalive.com/news/local/498186/psyxologos-elenas-kata-papadias-spilonei-mnimi-adianoito

Τι είπαν ο ιερέας και η παπαδιά

Στην εκπομπή του SigmaLive μίλησαν ο ιερέαςς και η παπαδιά που βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων, μετά τον θάνατο της Έλενας Φραντζή.

«Δεχθήκαμε και δεχόμαστε απειλές, γι’ αυτό κι έχουμε προβεί σε καταγγελία στην αστυνομία», είπε, μεταξύ άλλων, η παπαδιά, προσθέτοντας ότι έχουν φόβους για τη ζωή τους.

Η ίδια είπε ότι την απείλησαν ότι θα καταστρέψουν την οικογένειά τους «Θα έρθουμε νύχτα που θα κοιμάσαι».

Η παπαδιά δήλωσε ότι με τον σύζυγό της ανεβαίνουν Γολγοθά. «Μετά την αποφυλάκιση, είπα δόξα τω Θεώ, έμαθα την αλήθεια», επικαλούμενη αναφορές της άτυχης Έλενας Φραντζή.

Η παπαδιά διευκρίνισε ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο η άτυχη Έλενα παραδεχόταν ότι όσα υποστήριξε κατά του ιερέα ήταν ψέματα.

Μάλιστα, όπως είπε, το συγκεκριμένο ντοκουμέντο κατατέθηκε και σε αστυνομικό σταθμό.

«Ο Θεός ν’ αναπαύσει την ψυχή της, πήγα στην κηδεία, όμως πρέπει να πω την αλήθεια. Την έχω ξαναπεί και κανένας δεν μας στήριξε», είπε η παπαδιά.

Η ίδια δήλωσε πως αγαπούσε την Έλενα.

Σ’ ό,τι αφορά ξυλοδαρμό της Έλενας με κουτάλα από την ίδια την πρεσβυτέρα, είπε ότι όντως συνέβη, όταν διαπίστωσε κλοπή χρυσαφικών της Αγίας Παρασκευής από την οικία της.

«Ήταν η μοναδική περίπτωση που χειροδίκησα στην Έλενα», είπε η πρεσβυτέρα.

Ο ιερέας επέλεξε να κάνει μόνο ένα σχόλιο: «Ο Γολγοθάς για μένα άρχισε εδώ και καιρό και βρίσκομαι στον σταυρό, αναμένω την ανάσταση του Χριστού, για να φέρει ανάσταση σε μένα και την οικογένειά μου. Είμαι αθώος και περιμένω την ανάσταση».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: SigmaLive

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter