Κύπρος: Καταδίκη για αποτρόπαιη κακομεταχείριση σκύλου – Ανατροπή της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης

Κύπρος: Καταδίκη για αποτρόπαιη κακομεταχείριση σκύλου – Ανατροπή της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης

Για βάναυση κακομεταχείριση ζώου το Ανώτατο Δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο) της Κύπρου έκρινε ένοχο υπάλληλο ξενοδοχείου στην τουριστική περιοχή του Πρωταρά.

Σύμφωνα με το Εφετείο , το οποίο ανέτρεψε την αθωωτική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ο υπάλληλος παραμέλησε την μικρή σκυλίτσα, την Billy και την υπερκαταπόνησε άσκοπα, κατά παράβαση του άρθρου 5(1) της νομοθεσίας για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διευθυντής ξενοδοχείου στον Πρωταρά της Κύπρου έδωσε οδηγίες σε δύο υπαλλήλους του ξενοδοχείου να ξεφορτωθούν ένα μικρό αδέσποτο σκυλί που κυκλοφορούσε στους εξωτερικούς χώρους.

Οι υπάλληλοι κυνήγησαν το σκυλάκι και όταν το έπιασαν το έριξαν ζωντανό μέσα στη μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων. Τουρίστες που ήταν κοντά έγιναν μάρτυρες αυτής της αποκρουστικής και βάρβαρης συμπεριφοράς. 

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, ο υπάλληλος πέταξε τον σκύλο στο κάδο συμπίεσης απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να προκληθούν οι τραυματισμοί και εν τέλει ο θάνατός του. Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου, «όσα ήδη παραδέχθηκε στην κατάθεση του στην αστυνομία και με τη μαρτυρία του στο Δικαστήριο ο εφεσίβλητος ( ο υπάλληλος του ξενοδοχείου), είναι αρκετά για να στοιχειοθετήσουν βάναυση κακομεταχείριση του ζώου».

Ο πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανατρεπτική απόφαση του Ανωτάτου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μια απόφαση σταθμό για τα Κυπριακά δικαστικά δεδομένα». Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι η κακοποίηση των ζώων δεν μένει ατιμώρητη, σημείωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Κυριάκου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα, ο εναγόμενος, Ελληνοκύπριος, θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, όταν θα ανακοινωθεί η ποινή του. Σύμφωνα με το νόμο, η μέγιστη ποινή για την κακομεταχείριση των ζώων είναι ένα έτος φυλάκισης και / ή πρόστιμο € 1.700.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ / cyprus-mail.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter