Κύπρος: Κόντρα κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για την παύση του υπαρχηγού της Αστυνομίας

Κύπρος: Κόντρα κυβέρνησης – ΑΚΕΛ για την παύση του υπαρχηγού της Αστυνομίας

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ για την παύση του Ανδρέα Κυριάκου από τη θέση του υπαρχηγού της Αστυνομίας. Ο Κυριάκου, ο οποίος είχε διατελέσει υπασπιστής του τέως προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, διώκεται ποινικά για εμπλοκή σε διαρροή απορρήτων εγγράφων για υποθέσεις σχετικές με μαφιόζικες εκτελέσεις και διαφθορά στο αστυνομικό σώμα.

Τον Αν. Κυριάκου έπαυσε σήμερα ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά την ποινική δίωξη που είχε αποφασίσει προ ημερών ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης. Η απόφαση στηρίχτηκε σε πόρισμα ποινικών ανακριτών, σύμφωνα με το οποίο, ο παυθείς υπαρχηγός είχε εμπλακεί σε υποθέσεις διαρροών απορρήτων ή υπηρεσιακών εγγράφων σχετικά με τον τετραπλό φόνο πέρυσι, στην Αγία Νάπα και την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, αλλά και για το πόρισμα περί διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, έκανε λόγο για «κομματικό κράτος, ώστε να μπορούν να ελέγξουν πράγματα και καταστάσεις». Μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του «ΜΕΓΚΑ ΟΝΕ», ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Κυριάκου μάλλον «ήταν εμπόδιο και δεν τους έκανε», σημειώνοντας ότι δεν είναι διεφθαρμένος. Σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη, παύθηκε χωρίς κατηγορητήριο, αλλά μόνο με μία υποψία ότι ενδεχομένως αυτός έδωσε έγγραφα στη δημοσιότητα.

Νέος υπαρχηγός της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ορίστηκε ο νυν Βοηθός Αρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter