Κύπρος: Μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό – Δυο Καναντέρ στέλνει η Ελλάδα

Κύπρος: Μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό – Δυο Καναντέρ στέλνει η Ελλάδα
Πηγή φωτογραφίας: sigmalive

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Κύπρος μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη πυρκαγιά στη Λεμεσό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ οι κάτοικοι των οικισμών στους οποίους δόθηκε εντολή εκκένωσης μεταφέρθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Λιμνάτη, σύμφωνα με το sigmalive. Το πύρινο μέτωπο είναι σε ύφεση, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της πυροσβεστικής, το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, στις 10 το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο το πρώτο Καναντέρ από την Ελλάδα, ενώ το δεύτερο αναμένεται στις 17:00. Παράλληλα, στην Κύπρο αναμένεται και η συνδρομή του ευρωπαϊκού μηχανισμού έπειτα από έκκληση του προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, από τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κέττη, «επί του παρόντος η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. Η πυρκαγιά χωρίστηκε σε τομείς σε συνεργασία με Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια της νύκτας οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν με δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα. Μεταξύ Φασούλας –  Αψιού υπάρχει ενεργό μέτωπο στο οποίο εργάζονται εντατικά δυνάμεις πυρόσβεσης. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινάμε με εναέρια μέσα για κατασβέσεις ενεργών εστιών και οριοθέτησεις».

Οι δρόμοι στην επαρχία Λεμεσού (Παραμύθας – Γεράσας – Αγίας Ειρήνης και Παλώδιας – Καλού Χωριού), οι οποίοι ήταν κλειστοί λόγω πυρκαγιάς, έχουν τώρα ανοίξει, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter