Κύπρος: Μελετούν μερικό άδειασμα της λίμνης Μεμί για να εντοπίσουν το εξάχρονο θύμα του serial killer

Κύπρος: Μελετούν μερικό άδειασμα της λίμνης Μεμί για να εντοπίσουν το εξάχρονο θύμα του serial killer

Σκέψεις για να αδειάσει μερικώς η λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο κάνουν Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η σορός της εξάχρονης Σιέρα, θύματος του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά. 

Η απόφαση λήφθηκε μετά και τον τερματισμό χθες των προσπαθειών από Ισραηλινούς χωρίς αποτέλεσμα, καθώς και για να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για εντοπισμό του παιδιού. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στον «Φιλελευθερο» ο συντονιστής των ερευνών διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, σημειώνοντας ότι οι σκέψεις που γίνονται αφορούν στο να κατέβει η στάθμη των νερών 4-5 μέτρα ώστε να διευκολυνθούν οι προσπάθειες εντοπισμού της σορού. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για ν’ αδειάσει ολόκληρη η λίμνη, στην οποία σήμερα υπάρχουν δύο εκατομμύρια τόνοι νερού. 

Ο κρατήρας της λίμνης είναι βάθους 60 μέτρων και θα είναι δύσκολο ν’ αδειάσει ολόκληρη, ωστόσο, το 1987 είχε αδειάσει για πρώτη φορά από την Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία (ΕΜΕ) που επανάρχισε τις εργασίες στο Μεταλλείο Μεμί. Ο κ. Τράγκολας ξεκαθάρισε ότι δεν θα αντληθεί σταγόνα νερού αν προηγουμένως τα αρμόδια τμήματα δεν δώσουν την έγκρισή τους.

Ήδη, κλήθηκαν τα Τμήματα Γεωλογικής Επισκόπησης και Αναπτύξεως Υδάτων να εκφέρουν άποψη για το εγχείρημα, ώστε το νερό να είναι ασφαλές για τα υπόγεια στρώματα. Στην ανατολική πλευρά υπάρχει ποταμός και το νερό που θα αντληθεί θα διοχετευτεί εκεί. Η άντληση νερών, που θα γίνει με μηχανήματα τα οποία θα παραχωρήσει η ΕΜΕ, θα γίνει τώρα, γιατί μέχρι πρόσφατα εισέρρεαν νερά στη λίμνη λόγω των βροχοπτώσεων.

Πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι με το να χαμηλώσει η στάθμη του νερού της λίμνης Μεμί, εκτιμάται ότι θα φανεί το σημείο που ο 35χρονος έριξε το πτώμα της μικρής Σιέρα και οι έρευνες θα διευκολυνθούν. Όπως υπέδειξε ο 35χρονος, στο σημείο αυτό υπήρχε δρόμος, ο οποίος σήμερα είναι καλυμμένος με νερό.

Στο μεταξύ, στην Κόκκινη Λίμνη χθες οι έρευνες σταμάτησαν προσωρινά για να ξεκουραστούν οι δύτες και επαναρχίζουν σήμερα. Αναμένεται ότι σε διάστημα 10 με 15 ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες καθώς και η σάρωση του βυθού με σάρωθρο.

Χθες, ανανεώθηκε για έκτη φορά το διάταγμα κράτησης του 35χρονου Νίκου Μεταξά, ο οποίος κρατείται για πέντε φόνους γυναικών, δύο παιδιών και μιας υπόθεσης βιασμού 19χρονης. Η διαδικασία ήταν τυπικού χαρακτήρα, αφού δεν αναφέρθηκε οτιδήποτε το νέο στοιχείο, πλην του γεγονότος ότι οι Αρχές έχουν εντοπίσει ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) που ανήκει στον ύποπτο, το οποίο και εξετάζεται. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 620 καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμα άλλες 80 περίπου, ενώ έχουν παραληφθεί 453 τεκμήρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter