Κύπρος: ΟΙ ΗΠΑ έτοιμες να παραστούν στη διάσκεψη για το Κυπριακό

Κύπρος: ΟΙ ΗΠΑ έτοιμες να παραστούν στη διάσκεψη για το Κυπριακό

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία, Καθλίν Ντόχερτι δήλωσε πώς αν οι ΗΠΑ κληθούν από τα Ηνωμένα Έθνη, θα παραστούν στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Η κ. Ντόχερτι δήλωσε ενθαρρυμένη από την πρόοδο που σημείωσαν στις συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες και την απόφασή τους να μεταβούν στη Γενεύη για συνομιλίες και διάσκεψη. Εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη διαδικασία και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί.

Σε ερώτηση για το εάν προτίθεται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν να μεταβεί στη Γενεύη, η κ. Ντόχερτι είπε πως δεν πιστεύει ότι η διάσκεψη θα διεξαχθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κληθείσα να αναφέρει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Έρντογαν επιθυμεί λύση, η Αμερικανίδα πρέσβειρα απάντησε ότι μέχρι τώρα, αυτό φαίνεται.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΣΕΚΑ, της ΑΧΕΠΑ, του αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter