Κύπρος: Οργή ΑΚΕΛ για το συνέδριο για τον Γεώργιο Γρίβα

Κύπρος: Οργή ΑΚΕΛ για το συνέδριο για τον Γεώργιο Γρίβα

Την οργή του ΑΚΕΛ προκαλεί στην Κύπρο, το συνέδριο για τον Γεώργιο Γρίβα και το οποίο θα γίνει το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Σε ανακοίνωση του ο Χρίστος Χριστοφίδης μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ κάνει λόγο «για νέα προσπάθεια παραχάραξης της Σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Καταδικάζουμε έντονα τη νέα προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας από τους κυβερνώντες με τη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας κ. Φωκαίδη στην Ημερίδα-προσπάθεια εξαγνισμού του Γρίβα που θα διοργανωθεί το ερχόμενο Σάββατο στη Λευκωσία.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για το κυπριακό και τον τόπο, οι κυβερνώντες μαζί με τους αμετανόητους λάτρεις του Γριβισμού, επιλέγουν να προκαλέσουν τα δημοκρατικά αισθήματα του κυπριακού λαού. Επιλέγουν το διχασμό και την ανάξεση πληγών του παρελθόντος. Επιλέγουν να επιχειρήσουν να παραχαράξουν και να βιάσουν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, για ακόμα μια φορά.

Αποδίδοντας για πολλοστή φορά τιμές στον ιδρυτή της ΕΟΚΑ Β και ολετήρα της Κύπρου Γρίβα. Χιλιάδες παθόντες του πραξικοπήματος και της εισβολής, η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, παρακολουθούμε ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού τις αφόρητες προκλήσεις σε βάρος της Ιστορικής Αλήθειας. Δυστυχώς για αυτούς και για ολόκληρο τον κυπριακό λαό, η σημαία της ντροπής στο σκλαβωμένο Πενταδάχτυλο θυμίζει καθημερινά τα έργα και τις ημέρες του Γρίβα.

Καταδικάζουμε επίσης την προτιθέμενη συμμετοχή στην Ημερίδα του Υπουργού Άμυνας της ελληνικής κυβέρνησης. Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και απορία πως ένας Υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα μπορεί να συμμετέχει και να αποδίδει τιμές σε μια Ημερίδα για τον ιδρυτή της ΕΟΚΑ Β. Θυμίζουμε την ελληνική κυβέρνηση ότι ο Γρίβας υπήρξε και ιδρυτής της οργάνωσης «Χ» στην Ελλάδα γράφοντας και εκεί ντροπιαστική ιστορία για τον ελληνικό λαό. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να διορθώσει άμεσα τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στον επιχειρούμενο βιασμό της σύγχρονης Κυπριακής αλλά και της Ελλαδικής ιστορίας.

Δυστυχώς, τόσα χρόνια μετά και ενώ η πατρίδα μας συνεχίζει να στενάζει κάτω από την ημικατοχή, αμετανόητοι οπαδοί του Γριβισμού, οι επιχειρούμενοι «εξαγνιστές» της προδοσίας, συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους.

Υποσχόμαστε στον κυπριακό λαό ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης. Για να μην ξαναζήσουμε μέρες φασισμού και προδοσίας.

Προηγήθηκε ανάρτηση στο Διαδίκτυο της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου με αφορμή δημοσίευμα που φέρει τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος, Πάνο Καμμένο, να καταφθάνει στην Κύπρο για να απευθύνει χαιρετισμό στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Η κα. Χαραλαμπίδου  έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Αλέξη Τσίπρα μάζεψε τους ανιστόρητους της κυβέρνησης σου. Δεν φτάνει που ο δικός μας πρόεδρος Αναστασιάδης στέκεται διπλά από τον υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Β καμαρωτός και κάνει δηλώσεις, αυτό έγινε μόλις πριν 3 μέρες, τώρα έχουμε τους δικούς σου ανιστόρητους.

Είπαμε κλάδο ελαίας αλλά τελικά αυτό είναι ως να ασελγείτε στη μνήμη των θυμάτων της προδοσίας του 1971 – 1974 αλλά και στη μνήμη των δικών σας του 1944. Μην αρχίσω να καταγράφω τι έλεγαν στην Ελλάδα για τον Γρίβα και την ” Χ” εκτός αν ο Καμένος δεν γνωρίζει ούτε την ιστορία του Ελληνικού Έθνους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter