Κύπρος: Παύθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας λόγω «Ορέστη»

Κύπρος: Παύθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας λόγω «Ορέστη»

Αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του ο αρχηγός της αστυνομίας Κύπρου Ζαχαρίας Χρυσοστόμου κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με αποτέλεσμα να τον παύσει από τα καθήκοντά του ο ίδιος ο Πρόεδρος.

Ο κ. Χρυσοστόμου συναντήθηκε με τον κ. Αναστασιάδη όπως και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του χθες. 

Οι πολιτικές αυτές εξελίξεις έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων αλλά και των παραλείψεων στην υπόθεση των επτά (κατά ομολογία) δολοφονιών και του 35χρονου serial killer, λοχαγού Νίκου Μεταξά, ή αλλιώς «Ορέστη», όπως συστηνόταν στα θύματά του.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι έρευνες της κυπριακής αστυνομίας συνεχίζονται για μία ακόμη ημέρα την δύσκολη επιχείρηση για τον εντοπισμό και ανάσυρση των βαλιτσών με τις σορούς των θυμάτων του Νίκου Μεταξά.

Σύμφωνα με το cyprustimes.com κατά τη χθεσινή πολύωρη και ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση, ανασύρθηκε μόνο ένα τσιμεντομπλόκ και όχι η βαλίτσα θανάτου. Το τσιμεντομπλόκ ανασύρθηκε από βάθος τριών μέτρων. Σήμερα πιάνουν ξανά δουλειά με στόχο να φτάσουν σε μεγαλύτερο βάθος –περίπου 10 μέτρων- ώστε να καταβάλουν νέες προσπάθειες για εντοπισμό και ανάσυρση της βαλίτσας.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το τσιμεντομπλόκ που ανασύρθηκε ομοιάζει με αυτό που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα, με τη μία νεκρή γυναίκα μέσα που πιστεύεται ότι είναι η Livia Florentina Bunea.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter