Κύπρος: Πήγε για κάπαρη και είδε χάρτινο ομοίωμα στρατιώτη σε σκοπιά!

Πήγε να μαζέψει κάπαρη ο άνθρωπος, χαιρέτησε τον φρουρό για να μην ανησυχήσει, αλλά δεν είχε καμία ανταπόκριση. Ακίνητος ο φρουρός στο έργο του!

Τον ξαναχαιρέτισε, αλλά τίποτα…

Ανησύχησε ο άνθρωπος και πήγε πιο κοντά, αλλά ξαφνιάστηκε όταν είδε πως ο «άγρυπνος φρουρός» ήταν ένα ομοίωμα από χαρτί, με πλήρη εξάρτηση σε πραγματικό μέγεθος.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, οι αρμόδιοι του συγκεκριμένου στρατοπέδου απέδωσαν την απόφαση για τοποθέτηση του «ψεύτικου σκοπού», σε λόγους εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρθηκε, τα ομοιώματα χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς εκπαίδευσης και όχι για αντικατάσταση των σκοπών. Δηλαδή, για να εκπαιδεύεται το προσωπικό σε θέματα ασφάλειας και σωστής εμφάνισης. Αναφέρθηκε επίσης ότι τα χαρτόνια με την εμφάνιση εθνοφρουρού, τοποθετήθηκαν σε σκοπιές, προκειμένου οι φαντάροι να γνωρίζουν επακριβώς τη θέση και τη στάση του σώματος και του όπλου, κατά την ώρα που εκτελούν υπηρεσίες ασφάλειας στρατοπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι σε κανένα σχέδιο ασφαλείας του (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς) ΓΕΕΦ και κανένα από τα σχέδια παραπλανήσεως που υπάρχουν, δεν προνοούν την τοποθέτηση ομοιωμάτων εθνοφρουρών σε σκοπιές. Σε όλους του στρατούς του κόσμου υπάρχουν σχέδια ασφάλειας με ομοιώματα στρατιωτικών μέσων.

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση των χάρτινων ομοιωμάτων ήταν σε γνώση του ΓΕΕΦ, το οποίο παράλληλα μελετά και την επέκταση αυτής της ιδέας και σε άλλες περιπτώσεις. Το ΓΕΕΦ ξεκαθαρίζει ότι η τοποθέτηση τέτοιων ομοιωμάτων σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά τους εθνοφρουρούς στις σκοπιές.  

Πηγή: philenews.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.