Κύπρος: Ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον μεταναστών στη Λεμεσό (Video)

Κύπρος: Ρατσιστικό πογκρόμ εναντίον μεταναστών στη Λεμεσό (Video)

Νύχτα τρόμου έζησαν μετανάστες που ζουν στη Λεμεσό της Κύπρου, αλλά και κάτοικοι και τουρίστες, από οργανωμένη επίθεση φασιστών το βράδυ της Παρασκευής. Ολα ξεκίνησαν από μια συγκέντρωση ακροδεξιών με ρατσιστικό περιεχόμενο που εξελίχθηκε σε επιθέσεις εναντίον μεταναστών και καταστροφή καταστημάτων τους.

Παρά το γεγονός ότι η υπήρχε προετοιμασία και κινητοποίηση της Αστυνομίας, που περίμενε επεισόδια, δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη βία και την τρομοκρατία που επικράτησε στην περιοχή του παραλιακού πάρκου στη Λεμεσό.

Οι φασίστες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση έδειξαν τις προθέσεις τους από την αρχή όταν στράφηκαν εναντίον των δημοσιογραφικών συνεργείων, βρίζοντας και προκαλώντας ζημιές στον εξοπλισμό τους.

Πολλοί είχαν καλυμένα τα κεφάλια με κουκούλες και φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα. Επιτέθηκαν απρόκλητα σε αλλοδαπούς που βρέθηκαν στην περιοχή με πέτρες, λοστούς και μολότοφ, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και καίγοντας αυτοκίνητα. Με μολότοφ στόχευσαν και σπίτι στο οποίο διαμένουν μετανάστες.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, αλλά οι αφιονισμένοι φασίστες συνέχισαν μέχρι αργά το βράδυ, σκορπώντας τρόμο. Εγιναν 13 συλλήψεις και αναφέρθηκαν πέντε τραυματισμοί.

Από το ρατσιστικό αμόκ δεν γλίτωσαν και σκουρόχρωμοι τουρίστες, όπως ένας νεαρός από το Κουβέιτ.

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι φασίστες καταγράφηκαν με φωτογραφίες και βίντεο.

Χαρακτηριστικός είναι ο σπαραγμός μιας γυναίκας από το Βιετνάμ που της κατέστρεψαν το μαγαζί της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter