Κύπρος: Συναγερμός στο γενικό νοσοκομείο μετά από κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό – 150 δείγματα για εξετάσεις

Κύπρος: Συναγερμός στο γενικό νοσοκομείο μετά από κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό – 150 δείγματα για εξετάσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αφότου ο γιατρός Χρυσόστομος Κόκκινος, διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. 

Οι ιατρικές υπηρεσίες της Κύπρου έχουν προχωρήσει στην λήψη 150 δειγμάτων για να εξεταστούν για κορονοϊό.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, έχουν ληφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας γύρω στα 150 δείγματα, τα οποία και στάληκαν τα ξημερώματα στο Ινστιτούτο Γενετικής και αναμένονται τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το philenews.com

«Ζητήθηκε από όλους όπως περιοριστούν», είπε ο υπουργός, ο οποίος τόνισε ότι ο αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί τα άτομα αυτά βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομείο.

Έκανε παράλληλα έκκληση όπως «όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο γιατρό, να αυτοπεριοριστούν και να καλέσουν το 1420 για να ληφθούν δείγματα για εξετάσεις».

Όπως εξήγησε για τις πρώτες 48 ώρες έχουν ακυρωθεί όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, χειρουργεία, επισκέψεις και εισαγωγές στο Γενικό Νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Η κατάσταση όπως είπε θα επαναξιολογηθεί.

Όσον αφορά το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, στο οποίο και είναι διευθυντής o 64χρονος, έχει ανασταλεί επίσης η λειτουργία του, και θα αγοραστούν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα.

Εκτός από τον διευθυντής της καρδιοχειρουργικής κλινικής, θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένα ακόμη άτομο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter