Κύπρος: Τραμπούκικη επίθεση με ομοφοβικά συνθήματα σε εκδήλωση πανεπιστημίου (Video)

Κύπρος: Τραμπούκικη επίθεση με ομοφοβικά συνθήματα σε εκδήλωση πανεπιστημίου (Video)

Εισβολή και επίθεση κουκουλοφόρων καταγγέλλει η οργάνωση Accept – LGBTI Cyprus κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Φοιτητική Ένωση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

«Οι τραμπούκοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, πήραν τον πυροσβεστήρα και άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο και τους ομιλητές. Πέραν τούτου, κτύπησαν άτομα, επιτέθηκαν σε φοιτητές κι ομιλητές και πέταγαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα, φώναζαν διάφορα ομοφοβικά συνθήματα μίσους κι έκαναν χειρονομίες. Στην αποχώρησή τους έσπαζαν και κατέστρεφαν ότι υπήρχε στο διάβα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση.

«Η επίθεση προκάλεσε πανικό στους παρευρισκομένους, τόσο για το μένος της όσο και τον αριθμό των μασκοφόρων! Η οργάνωσή μας, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό και καλεί την Αστυνομία Κύπρου και την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων να δώσουν ένα τέλος σ’ αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στη ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις», υπογραμμίζει στην σχετική καταγγελία η Accept -LGBTI Cyprus αναρτώντας και σχετικό βίντεο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter