Κύπρος: Ξανά στο δικαστήριο ο serial killer για τη δολοφονία και τρίτης γυναίκας – Η φωτογραφία που τον «έκαψε»

Κύπρος: Ξανά στο δικαστήριο ο serial killer για τη δολοφονία και τρίτης γυναίκας – Η φωτογραφία που τον «έκαψε»

Στο δικαστήριο και πάλι χωρίς δικηγόρο οδηγήθηκε σήμερα ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς, ο οποίος είναι ύποπτος για τους φόνους δύο γυναικών.

Ο 35χρονος συνελήφθη και πάλι χθες το απόγευμα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος ως ύποπτος και για τρίτη δολοφονία γυναίκας που έχει εξαφανιστεί από το 2017.

Πρόκειται για την 30χρονη Marricar Valdez Arguiola από τις Φιλιππίνες η οποία δηλώθηκε ως ελλείπουσα από τις 13/12/2017. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», οι αρχές ανακάλυψαν μια φωτογραφία της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα στα προσωπικά αντικείμενα του 35χρονου. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί το 2017 τον Δεκέμβριο όταν δηλαδή εξαφανίστηκε η άτυχη γυναίκα.Εξετάζεται το ενδεχόμενο το πτώμα που βρέθηκε το Σάββατο στο Μιτσερό να ανήκει στην 29χρονη και γι’ αυτό θα γίνει σύγκριση με DNA που έδωσε η μητέρα της.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι ανακριτές έχουν συγκεντρώσει μαρτυρίες που φέρουν τον λοχαγό να είναι το τελευταίο άτομο που είδε την 30χρονη ζωντανή, ενώ εντοπίστηκαν συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους, κάτι που αποδεικνύει ότι είχαν επαφές. Επίσης το προφίλ της και ο τρόπος δράσης του ταιριάζουν με την περίπτωσή της.

Διαβάστε επίσης: Ο serial killer της Κύπρου φωτογραφίζει τον Χριστόφια σε εκδήλωση ενώ είχε βρεθεί το πρώτο πτώμα

Χθες ο διαδικτυακός «Ορέστης» ανακρίθηκε εκ νέου για την περίπτωση της εξαφάνισης της Marricar, ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ δεν ήταν συνεργάσιμος και δεν παραδεχόταν απολύτως τίποτα. Ίσως η στάση του αυτή να συνδέεται και με το ότι οι ανακριτές δεν ήταν σε θέση να του αναφέρουν την ανακάλυψη πτώματος, το οποίο είναι άγνωστο πού βρίσκεται. Ο ίδιος μάλιστα έδωσε τη δική του εκδοχή στις αρχές. Συγκεκριμένα, ενώ παραδέχεται ότι τη συνάντησε, ισχυρίζεται ότι μετά αυτή αποχώρησε χωρίς να γνωρίζει πού πήγε και δεν παραδέχεται ότι τη σκότωσε. Ανακρίθηκε επίσης και για την εξάχρονη κόρη της Μαρί Ρόουζ, αλλά επιμένει στη θέση του ότι την πέταξε στη λίμνη στον Ξυλιάτο.

Όπως αναφέρει ο Υπαστυνόμος Γιωρκάτζης η Αστυνομία ζητεί από το δικαστήριο διήμερη κράτηση.

Παρόλο που δεν έχει εντοπισθεί πτώμα τρίτης γυναίκας, η Αστυνομία θεωρεί ότι κατέχει επαρκή στοιχεία που δείχνουν ότι ο 35χρονος συνδέεται και με αυτή την υπόθεση. 

Τον «έκαψαν» οι συνομιλίες

Η ενδελεχής εξέταση των στοιχείων που βρέθηκαν αποθηκευμένα στα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του 35χρονου αξιωματικού οδήγησε σε συμπεράσματα, τα οποία στοιχειοθέτησαν άμεση σχέση του με τη Maricar. Το πιο σημαντικό από αυτά τα στοιχεία είναι σύμφωνα με τον «Πολίτη» η ταυτότητα της 29χρονης, την οποία ο Νίκος Μεταξάς είχε φωτογραφίσει και είχε αποθηκεύσει, άγνωστο για ποιους λόγους. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η φωτογραφία της ταυτότητας είχε διαγραφεί και ανακτήθηκε με ειδικό λογισμικό που διαθέτει η Αστυνομία ή αν έμεινε «ξεχασμένη» στα προσωπικά του αντικείμενα.

Πέραν της ταυτότητας, η άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων κατέδειξε ότι ο Νίκος Μεταξάς ως «Ορέστης» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με τη Maricar πριν χαθούν τα ίχνη της και πριν εξαφανιστεί για πάντα το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κινητό παρουσίαζε ενδείξεις ότι ενεργοποιείται και απενεργοποιείται το διάστημα μετά την εξαφάνιση, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό να επιβεβαιωθεί. Οι ανακριτές κατέχουν επίσης πλήθος στοιχείων που συνδέουν τον Μεταξά με τη Maricar και, με δεδομένη την ύπαρξη δύο πτωμάτων, πιθανολογείται ότι έχει διαπράξει μία ακόμα δολοφονία.

Το μήνυμα

Οι ανησυχίες για την τύχη της γυναίκας εντάθηκαν από ένα μήνυμα που έλαβε η φίλη της από το τηλέφωνο της Maricar. Το μήνυμα ανέφερε πως θα πήγαινε στη Λήδρας με σκοπό να περάσει στα κατεχόμενα γιατί ήθελε να μείνει μόνη της. Σε δεύτερο μήνυμα υποστήριζε πως δεν μπορούσε να ζήσει «χωρίς αυτόν». Η ανησυχία προκλήθηκε γιατί το μήνυμα δεν ήταν γραμμένο, ούτε στο ύφος, αλλά ούτε στη διάλεκτο που χρησιμοποιούσε η Maricar και θεωρήθηκε ότι το είχε στείλει άλλο πρόσωπο που κατείχε το κινητό της τηλέφωνο.

Παράτολμος

Ο Μεταξάς, ως «Ορέστης», γνωρίζοντας πως η φίλη της Maricar την αναζητούσε και με αναρτήσεις στο facebook, ρίσκαρε και επικοινώνησε μαζί της με μήνυμα λέγοντας πως έχει πληροφορίες. Είχε προτείνει στη φίλη της Maricar να συναντηθούν με τον όρο να είναι μόνοι τους και όχι σε δημόσιο χώρο. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, γιατί η φίλη της 29χρονης εξέφρασε φόβους και είχε προτείνει όπως η συνάντηση γίνει στην παρουσία του φίλου της που θα τη συνόδευε, είτε σε δημόσιο χώρο, κάτι που δεν δέχθηκε ο «Ορέστης». Είχε προταθεί ως εναλλακτική λύση η επικοινωνία με βιντεοσυνομιλία, αλλά και πάλι ο «Ορέστης» δεν δέχθηκε, λέγοντας πως δεν έχει εμπιστοσύνη στα τεχνικά μέσα και επέμενε να γίνει προσωπική συνάντηση.

Πλήρη επίγνωση των πράξεών του

Ο 35χρονος εξετάστηκε και από ψυχίατρο ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει επίγνωση των πράξεων του και είναι σε θέση να παρακολουθήσει οποιαδήποτε διαδικασία. Από το σπίτι του και από το τρατόπεδο στο οποίο υπηρετεί οι αρχές πήραν σκληρούς δίκους και συσκευές usb, στα οποία πλέον θα επιχειρηθεί ουσιαστικά «ανάγνωση» των δεδομένων που μπορούν να αποκαλύψουν ενδεχομένως και άλλα για τη δράση του.

Δε βρήκαν άλλες σορούς στο φρεάτιο

Στο μεταξύ, άκαρπες απέβησαν οι πολυήμερες και επίπονες έρευνες για εντοπισμό και άλλων σορών στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, αφού με το 95% του ελεγμένο δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε. Ούτε και στη λίμνη φαίνεται να εντοπίζεται οτιδήποτε, παρόλο που αύριο Παρασκευή αναμένεται να γίνει μια ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί η εξάχρονη Σιέρα, κόρη της δολοφονηθείσας Μαρί Ρόουζ. Αν τελικά δεν εντοπιστούν άλλες σοροί, τότε οι ανακριτές θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο ως προς το να στοιχειοθετήσουν υποθέσεις και για άλλες εξαφανισμένες γυναίκες, ακόμα και για αυτήν την εξάχρονη, που ο συλληφθείς ως ύποπτος για τρεις τώρα φόνους 35χρονος στρατιωτικός παραδέχθηκε ότι την πέταξε σε λίμνη στον Ξυλιάτο.

Χθες αναμενόταν με αγωνία η σάρωση του ανατολικού μέρους του φρεατίου στο Μιτσερό, στο οποίο έχουν ήδη εντοπισθεί οι σοροί δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, εξήγγειλε χθες στις 5 το απόγευμα το πέρας των ερευνών τονίζοντας ότι απομένουν 10 μέτρα για διερεύνηση, κάτι που θα γίνει σήμερα με ειδικό εξάρτημα. Αυτό που απομένει πλέον ανεξερεύνητο και ίσως παραμείνει έτσι για πάντα, είναι ο πάτος του φρεατίου ο οποίος είναι καλυμμένος από πηλό και αν κρύβει κάτι, θα το έχει πάρει μαζί του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter