Κυψέλη: Δωρεάν επιδιόρθωση χαλασμένων ηλεκτρικών μικροσυσκευών την Κυριακή 23/12

Κυψέλη: Δωρεάν επιδιόρθωση χαλασμένων ηλεκτρικών μικροσυσκευών την Κυριακή 23/12

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στο παζάρι της Δημοτικής Αγοράς στην Κυψέλη έξι τεχνίτες θα επιδιορθώνουν δωρεάν από τις 10:00 έως τις 16:00 τις χαλασμένες μικροσυσκευές σας.

Η δράση αυτή από το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» («Repair Cafe») με στόχο την επαναχρησιμοποίηση των συσκευών, εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης που προωθεί την «κυκλική οικονομία» για την προστασία του περιβάλλοντος.

Γι’ αυτή τη δράση ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, πρόεδρος του ΕΟΑ, μιλώντας στο Κόκκινο, προσκάλεσε όλους να πάρουν τα παιδιά τους και τις χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές τους και να πάνε επί τόπου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Η επιδιόρθωση γίνεται εκεί την ίδια στιγμή και δωρεάν και θα τις παραλάβουν μόλις οι έμπειροι τεχνίτες ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και έτσι θα μπορέσουν να τις επαναχρησιμοποιήσουν. Παράλληλα για τους επισκέπτες του εργαστηρίου θα υπάρχει και ένα μικρό κέρασμα.

Ο κ. Πολιτόπουλος εξήγησε τη σημασία της ανακύκλωσης και των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, όταν αυτές θα έχουν εξαντλήσει το βίο τους. Μίλησε για το πόσο επιζήμιο για το περιβάλλον είναι όταν πετιούνται στα σκουπίδια και δεν πηγαίνουν στους χώρους επεξεργασίας για την αφαίρεση όλων των υλικών που έχουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά ως πρώτες ύλες.

Σημείωσε βέβαια ότι ακόμα είναι περιορισμένοι οι φορείς που ασχολούνται με αυτού του είδους την ανακύκλωση αλλά αυξάνονται διαρκώς και τόνισε ότι το να επιδιορθώσουμε μια συσκευή – ακόμα και αν στοιχίζει λιγότερο να πάρουμε καινούργια – πρέπει να το κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και για οικονομικούς λόγους.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter