Κυρανάκης ο λεοντόκαρδος – Προσπαθεί να διαψεύσει αυτό που καταλάβαμε όλοι για την κύρια σύνταξη! (Audio + Video)

Κυρανάκης ο λεοντόκαρδος – Προσπαθεί να διαψεύσει αυτό που καταλάβαμε όλοι για την κύρια σύνταξη! (Audio + Video)

Προσπάθησε να τα μαζέψει σήμερα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, βουλευτής της ΝΔ μετά το «όνειρο» Πινοσέτ στο ασφαλιστικό που θα άγγιζε και την κύρια σύνταξη, αλλά εμμέσως επιβεβαίωσε αυτό που έλεγε χθες!

Αν και χθες ήταν απολύτως σαφής και όταν έλεγε «όλα» εννοούσε και επικουρική και κύρια σύνταξη προς τον ιδιωτικό ασφαλιστικό τομέα, σήμερα θέλει να πιστέψουμε πως εννοούσε μόνον τις επικουρικές συντάξεις και πως το «όλα» αναφερόταν στο «θα σας απαντήσω για όλα».

Το πιθανότερο βέβαιο είναι πως μετά τις μεγάλες αντιδράσεις και την έκταση που πήρε το θέμα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης προσπαθεί να τα μαζέψει αφού εμείς (όλοι) δεν καταλάβαμε αυτό που έλεγε…

«Η κύρια σύνταξη ανήκει στον πρώτο πυλώνα. Ο πρώτος πυλώνας είναι η εθνική σύνταξη και κύρια σύνταξη. Ο δεύτερος πυλώνας είναι οι επικουρικές και τρίτος πυλώνας είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές. (…) Εγώ δεν είπα ποτέ για τις κύριες συντάξεις», είπε σήμερα μεταξύ άλλων ο κ. Κυρανάκης στον Real FM (ακούστε πιο κάτω το ηχητικό).

Όσον αφορά την αντίδραση της πρώην υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, ο κ. Κυρανάκης αναρωτήθηκε αν «γνωρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη ασφαλιστικές εταιρείες»

Και προσθέτει:

«Εάν κάποιος θέλει να επιλέξει ένα δημόσιο ταμείο είναι ελεύθερος να το κάνει, εάν κάποιος θέλει να πάει σε ιδιωτικό ταμείο επίσης θα είναι ελεύθερος να το κάνει. Αυτό θα αφορά τους νέους ασφαλισμένους, δηλαδή τους νέους ανθρώπους οι οποίοι θα βγουν στη σύνταξη από το 2050 και μετά. Άρα, τους τωρινούς συνταξιούχους δεν τους αφορά όλη αυτή η κουβέντα, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις θα μείνουν ανέγγιχτες για τους τωρινούς συνταξιούχους. Οι νέοι ασφαλισμένοι όταν μετά από 30 – 35 χρόνια πάρουν σύνταξη θα έχουν ένα άλλο σύστημα».

Μόνον που στην ουσία ο κ. Κυρανάκης δεν διαψεύδει! Απλά αναφέρει αυτό που είπε και χθες: Πως σχέδιό τους είναι οι νέοι να κατευθύνονται προς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη που θα συμπληρώνεται με τη σύνταξη που θα χτίζουν στις ασφαλιστικές εταιρείες) και όχι οι ήδη ασφαλισμένοι.

Μόνον που, όπως του απάντησε χθες ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ακόμα και αυτό θα τίναζε εν καιρώ την μπάνκα στον αέρα, αν δηλαδή οι νέοι ασφαλισμένοι οδηγούνταν κυρίως στις ιδιωτικές ασφαλιστικές!

Ο πρώην υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το σύστημα αυτό είναι όντως το ασφαλιστικό Πινοσέτ και εξήγησε πως ο κίνδυνος δεν είναι μόνο να καταρρεύσει μια ασφαλιστική, αλλά και η δημιουργία μίας τεράστιας μαύρης τρύπας στο ασφαλιστικό, η οποία θα φέρει μοιραία μείωση συντάξεων.

Παρών χθες και ο Γιώργος Κουτρουμάνης (υπουργός Εργασίας επί ΠΑΣΟΚ) ο οποίος επί τούτου είπε:

«Αν εφαρμόσουμε κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην κύρια σύνταξη θα συμβεί το εξής. Σε δέκα χρόνια θα έχουμε 1 εκατ. ή 800.000 νέους ασφαλισμένους, αλλά τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν μειωθεί γιατί δεν θα πληρώνουν το σύστημα. Θα υπάρχει ένα μεγάλο ρήγμα, μια τεράστια τρύπα που δεν θα μπορεί να καλυφθεί».

Διαβάστε περισσότερα: «Ασφαλιστικό Πινοσέτ» και στις κύριες συντάξεις θέλει ο Κυρανάκης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter