Κυρανάκης και ΔΑΠ «λαγοί» της κυβέρνησης: Με προσχηματική κριτική ζητούν περισσότερη αστυνομική καταστολή

Κυρανάκης και ΔΑΠ «λαγοί» της κυβέρνησης: Με προσχηματική κριτική ζητούν περισσότερη αστυνομική καταστολή

Συντονισμένη επίθεση με προκάλυμμα την «πάταξη της ανομίας» εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία και η φοιτητική της νεολαία, ζητώντας από την κυβέρνηση περισσότερη αστυνομική καταστολή στα πανεπιστήμια. Αρχικά, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση επάνω στη θεωρία των δύο άκρων και εν πλήρει ταύτιση με την αστυνομική καταστολή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και αλλού, και έπειτα ήρθε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, επικρίνοντας τη Νίκη Κεραμέως, ενώνοντας τη φωνή του μαζί τους και εκφράζοντας στην πράξη και μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα την στροφή του κόμματος προς τις απόψεις Βελόπουλου.

Δείτε επίσης: Σκηνικά «φαρ ουέστ» στην Πολυτεχνειούπολη από την αστυνομία του Θεοδωρικάκου (Audio)

Κρυπτόμενος πίσω από μία διάθεση «αυτοκριτικής» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δημόσια κριτική κατά της κυβέρνησης, καταφερόμενος κατά του υπουργείου Παιδείας και των Πανεπιστημίων της χώρας για μη εφαρμογή της νομοθεσίας, ζητώντας ουσιαστικά περισσότερη αστυνομική καταστολή στους πανεπιστημιακούς χώρους και εκφράζοντας στην πράξη και μέσα από την κοινοβουλευτική ομάδα την στροφή του κόμματος προς τις απόψεις Βελόπουλου.

Σε ανάρτησή του το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κ. Κυρανάκης εμφανίζεται να επιτίθεται στο πρόσωπο της Νίκης Κεραμέως αλλά και κατά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, διαμαρτυρόμενος για τη μη εφαρμογή των νόμων που έχουν ψηφιστεί για την Παιδεία, και τονίζοντας πως «οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα Πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη».

«Είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα» αναφέρει, ενώ εισαγωγικά σημειώνει «Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια. Αυτοί κυβέρνησαν, απέτυχαν, και ένας από τους λόγους που ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους είναι και τα πανεπιστήμια, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή, αυτοδύναμη, ξεκάθαρη εντολή να βάλει τάξη» διαμαρτύρεται ο βουλευτής που δεν έχει κρύψει τις ακροδεξιές του απόψεις, επιτιθέμενος στη συνέχεια στις «περιθωριακές απόψεις της αριστεράς».

«Οι περιθωριακές απόψεις της αριστεράς για τα πανεπιστήμια δεν έχουν καμία αποδοχή στην κοινωνία και άρα δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην έχει η Ελλάδα τα σύγχρονα Πανεπιστήμια για τα οποία πληρώνουν πολλά δισεκατομμύρια οι φορολογούμενοι. Θα εφαρμόσει επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας και τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα τους βασικούς κανόνες που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο;» αναφέρει στην ανάρτησή του, συνεχίζοντας με στερεοτυπικές αναφορές περί «δημοσίου» και «δωρεάν», σε μία προφανή προεκλογικού τύπου παρέμβαση.

Ο γαλάζιος βουλευτής, παρότι εμφανίζεται να ασκεί κριτική στην υπουργό Παιδείας, επί της ουσίας επιχειρεί να λειτουργήσει ως «λαγός» για περισσότερη αστυνομική καταστολή, φροντίζοντας ωστόσο να αφήσει έξω από το κάδρο των ευθυνών την Ελληνική Αστυνομία.

«Χώροι βανδαλισμένοι, γεμάτοι βρωμιά και σήψη, συνεχιζόμενη βία, ανεξέλεγκτη είσοδος, καταλήψεις, ναρκωτικά» αναφέρει, και παρά το γεγονός πως για τις εικόνες καταστροφής ευθύνεται η βίαιη επιχείρηση της αστυνομίας, συμπληρώνει πως «Ναι, η Ελληνική Αστυνομία κάνει ότι μπορεί και επιτέλους επεμβαίνει αλλά δεν μπορεί αυτό να είναι μονίμως η λύση. Αλλού είναι το πρόβλημα».

«Δεν υπάρχει σεβασμός στη χώρα μας για τίποτα “δημόσιο” και “δωρεάν”. Η εικόνα εγκατάλειψης είναι μια επιδημία που έχει επεκταθεί εδώ και δεκαετίες στα περισσότερα δημόσια κτίρια της Ελλάδας. Δεν είναι μόνο τα Πανεπιστήμια, είναι και τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία, τα Υπουργεία, οι Οργανισμοί, τα Αστυνομικά Τμήματα, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί, τα Δικαστήρια και πολλά ακόμη» φροντίζει να βάλει στο κάδρο και άλλους τομείς της δημόσιας ζωής, εγκαλώντας μάλιστα εμμέσως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την «απορία» εάν «οι νέες σύγχρονες εστίες που σωστά ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ότι θα δημιουργήσουμε, έτσι θα είναι μετά από λίγους μήνες;» και την απάντηση πως «Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, ναι έτσι θα είναι».

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση του τι πληρώνουμε ως φορολογούμενοι με την παρεχόμενη υπηρεσία. Η ψευδαίσθηση του “δωρεάν” δημιουργεί μηδενικό σεβασμό και λογοδοσία. Όμως καθόλου δωρεάν δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Υγεία ούτε όλα τα υπόλοιπα. Κάποιοι πληρώνουν για να είναι “δωρεάν” για άλλους που δεν τα σέβονται» συνεχίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως εκφραστής της πλευράς των βουλευτών της κυβέρνησης που πράγματι ζητούν περισσότερο αυταρχισμό, με στόχο τα αντιδραστικά κοινά για την εκλογική τους ενίσχυση.

«Όπως λοιπόν η κυβέρνηση έχει δείξει συνέπεια σε άλλους τομείς, όπως η Ψηφιοποίηση, η Φορολογία, η Άμυνα, οι Επενδύσεις, έτσι πρέπει να δείξει και στην Παιδεία. Έχουμε ηθική υποχρέωση ως Νέα Δημοκρατία να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στη μεσαία τάξη αλλά και των πιο αδύναμων που δεν έχουν τα χρήματα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία ή καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού» καταλήγει η ανάρτησή του, με τη συνέχεια να αναμένεται με ενδιαφέρον.

Τόσο για την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, όσο και του πρωθυπουργού. Η πρώτη αντίδραση πάντως ήρθε από τον Κυριάκο Βελόπουλου στη Βουλή, με τον αρχηγό της Ελ.Λύσης να χαιρετίζει την ανάρτηση Κυρανάκη και να εγκαλεί την κυβέρνηση, προτάσσοντας τα ίδια επιχειρήματα.

ΔΑΠ σε δεύτερη φωνή

«Όσο κάποιοι έχουν σύντροφο την ανομία, εμείς θα συμμαχούμε με την νομιμότητα» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία έρχεται σε πλήρη συντονισμό με το «μπαϊράκι» του Κ. Κυρανάκη. Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προηγήθηκε της παρέμβασης του γαλάζιου βουλευτή, που ουκ ολίγες φορές έχει απευθυνθεί στα ακροδεξιά και αντιδραστικά ακροατήρια επιχειρεί να εμφανιστεί με αυτοκριτική, σπρώχνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση σε ακόμα πιο αυταρχικές πολιτικές

«Τα Πανεπιστήμια και οι φοιτητικές εστίες ανήκουν στους φοιτητές τους. Και οι φοιτητές δεν είναι ποινικοί. Μένουν σε δωμάτια όχι σε ορμητήρια. Οι φοιτητές διακινούν ιδέες, όχι ναρκωτικά. Οι φοιτητές κρατούν στα χέρια τους βιβλία και όχι όπλα» αναφέρει εισαγωγικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ, υπερασπιζόμενη απόλυτα τη θέση της κυβέρνησης και φροντίζοντας στη συνέχεια να μην αφήσει κανένα περιθώριο γι’ αυτό.

«Όσο λοιπόν και αν κάποιοι έχουν για σύντροφο την ανομία, άλλο τόσο εμείς θα συμμαχούμε με τη νομιμότητα» συνεχίζει η ανακοίνωση, και ακολούθως αναφέρεται ευθαρσώς πως «στις παράνομες πράξεις και στην εγκληματικότητα θα βλέπουμε πάντα μία λύση. Την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών και τη σύλληψη των εγκληματιών έτσι ακριβώς όπως συνέβη εχθές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

«Έτσι όπως συμβαίνει σε κάθε δημόσιο χώρο. Έτσι όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο Πανεπιστήμιο του κόσμου» καταλήγει η ανακοίνωση, από την οποια έπιασε λίγο μετά το νήμμα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter